Informacje ogólne na temat produktu Jajka w proszku w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 592 kcal |
Kalorie (kJ) | 2476 kJ |
Białko | 48.05 g |
Tłuszcz | 43.9 g |
Węglowodany | 1.13 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 4.13 g |
Woda | 2.78 g |
Jajka w proszku zawierają na 100 gramów:
592 kcal
(2476 kJ),
48.05 g białka,
43.9 g tłuszczu
(w tym
15.069 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
16.726 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
8.314 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
1.13 g węglowodanów,
0 g błonnika,
4.13 g popiołu
oraz 2.78 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 1.13 g |
Cukry proste | 0.56 g |
Błonnik | 0 g |
Sacharoza | 0 g |
Glukoza | 0.56 g |
Fruktoza | 0 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Jajka w proszku zawierają na 100 gramów
1.13 g węglowodanów, w tym
0.56 g cukrów prostych, 0 g błonnika, 0 g sacharozy, 0.56 g glukozy, 0 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 244 mg |
Magnez | 34 mg |
Potas | 540 mg |
Fosfor | 629 mg |
Sód | 476 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 7.2 mg |
Cynk | 3.15 mg |
Miedź | 0.203 mg |
Mangan | 0.058 mg |
Selen | 164.7 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Jajka w proszku na 100 g wynosi: 244 mg wapnia, 34 mg magnezu, 540 mg potasu, 629 mg fosforu, 476 mg sodu, 7.2 mg żelaza, 3.15 mg cynku
, 0.203 mg miedzi, 0.058 mg manganu, 164.7 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 300 µg
|
Witamina A (IU) | 999 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 300 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
999 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.183 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.977 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.34 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 1266.7 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 5.55 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.499 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 119 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 119 µg |
Foliany DFE | 119 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 2.96 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.183 mg witaminy B1 (tiaminy), 1.977 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.34 mg witaminy B3 (niacyny), 1266.7 mg witaminy B4 (cholina), 5.55 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.499 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 119 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 2.96 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Jajka w proszku wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 8.3 µg
|
Witamina D2 (Ergokalcyferol) | 0 µg |
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 8.3 µg |
Witamina D (IU) | 331 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Jajka w proszku to 8.3 µg na 100g (w tym
0 µg witaminy D2 (ergokalcyferolu),
8.3 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 331 IU / 100g.
WITAMINA K
Jajka w proszku zawierają na 100 gramów 1.2 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 300 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 36 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 835 µg |
Jajka w proszku zawierają na 100 gramów
300 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 36 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 835 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 2.706 g |
Kwas asparaginowy | 5.02 g |
Kwas glutaminowy | 6.388 g |
Seryna | 3.773g |
Jajka w proszku zawierają na 100 gramów 2.706 g alaniny, 5.02 g kwasu asparaginowego, 6.388 g kwasu glutaminowego, 3.773g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 2.53 g |
Histydyna | 1.202 g |
Izoleucyna | 2.434 g |
Leucyna | 4.15 g |
Lizyna | 3.339 g |
Metionina | 1.495 g |
Tryptofan | 0.775 g |
Treonina | 2.129 g |
Walina | 2.991 g |
Jajka w proszku zawierają na 100 gramów 2.53 g fenyloalaniny, 1.202 g histydyny, 2.434 g izoleucyny, 4.15 g leucyny, 3.339 g lizyny, 1.495 g metioniny , 0.775 g tryptofanu, 2.129 g treoniny oraz 2.991 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 3.071 g |
Cysteina | 1.07 g |
Glicyna | 1.623 g |
Prolina | 1.832 g |
Tyrozyna | 1.981 g |
Jajka w proszku zawierają na 100 gramów 3.071 g argininy, 1.07 g cysteiny, 1.623 g glicyny, 1.832 g proliny oraz 1.981 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 15.069 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0.144 g |
15:0 | 0.025 g |
16:0 | 10.811 g |
17:0 | 0.092 g |
18:0 | 3.974 g |
20:0 | 0 g |
22:0 | 0.023 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 16.726 g |
14:1 | 0.022 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.877 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 15.729 g |
18:1 c | 15.547 g |
18:1 t | 0.182 g |
20:1 | 0.098 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 8.314 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 7.049 g |
18:2 n-6 c,c | 6.989 g |
18:2 t,t | 0.06 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.247 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.17 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.054 g |
18:3 i | 0.023 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0.085 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.711 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.024 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.199 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.265 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.182 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.083 g
|
Jajka w proszku zawierają 43.9 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
15.069 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 16.726 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 8.314 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.265 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|