Informacje ogólne na temat produktu Kardamon w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 311 kcal |
Kalorie (kJ) | 1303 kJ |
Białko | 10.76 g |
Tłuszcz | 6.7 g |
Węglowodany | 68.47 g |
Błonnik | 28 g |
Popiół | 5.78 g |
Woda | 8.28 g |
Kardamon zawiera na 100 gramów:
311 kcal
(1303 kJ),
10.76 g białka,
6.7 g tłuszczu
(w tym
0.68 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.87 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.43 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
68.47 g węglowodanów,
28 g błonnika,
5.78 g popiołu
oraz 8.28 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 68.47 g |
Błonnik | 28 g |
Kardamon zawiera na 100 gramów
68.47 g węglowodanów, w tym
, 28 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 383 mg |
Magnez | 229 mg |
Potas | 1119 mg |
Fosfor | 178 mg |
Sód | 18 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 13.97 mg |
Cynk | 7.47 mg |
Miedź | 0.383 mg |
Mangan | 28 mg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Kardamon na 100 g wynosi: 383 mg wapnia, 229 mg magnezu, 1119 mg potasu, 178 mg fosforu, 18 mg sodu, 13.97 mg żelaza, 7.47 mg cynku
, 0.383 mg miedzi, 28 mg manganu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.198 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.182 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.102 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.23 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.198 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.182 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.102 mg witaminy B3 (niacyny), 0.23 µg witaminy B6 (pirydoksyny) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 21 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Kardamon wynosi 21 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Kardamon to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
KAROTENOIDY
Kardamon zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.68 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0.03 g |
16:0 | 0.57 g |
18:0 | 0.06 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.87 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.02 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.85 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.43 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.31 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.12 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kardamon zawiera 6.7 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.68 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.87 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.43 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Możesz również polubić…
|