Informacje ogólne na temat produktu Anyż w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 337 kcal |
Kalorie (kJ) | 1411 kJ |
Białko | 17.6 g |
Tłuszcz | 15.9 g |
Węglowodany | 50.02 g |
Błonnik | 14.6 g |
Popiół | 6.95 g |
Woda | 9.54 g |
Anyż zawiera na 100 gramów:
337 kcal
(1411 kJ),
17.6 g białka,
15.9 g tłuszczu
(w tym
0.586 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
9.78 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
3.15 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
50.02 g węglowodanów,
14.6 g błonnika,
6.95 g popiołu
oraz 9.54 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 50.02 g |
Błonnik | 14.6 g |
Anyż zawiera na 100 gramów
50.02 g węglowodanów, w tym
, 14.6 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 646 mg |
Magnez | 170 mg |
Potas | 1441 mg |
Fosfor | 440 mg |
Sód | 16 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 36.96 mg |
Cynk | 5.3 mg |
Miedź | 0.91 mg |
Mangan | 2.3 mg |
Selen | 5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Anyż na 100 g wynosi: 646 mg wapnia, 170 mg magnezu, 1441 mg potasu, 440 mg fosforu, 16 mg sodu, 36.96 mg żelaza, 5.3 mg cynku
, 0.91 mg miedzi, 2.3 mg manganu, 5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 16 µg
|
Witamina A (IU) | 311 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 16 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
311 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.34 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.06 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.797 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.65 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 10 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 10 µg |
Foliany DFE | 10 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.34 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.29 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 3.06 mg witaminy B3 (niacyny), 0.797 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.65 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 10 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 21 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Anyż wynosi 21 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Anyż to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
KAROTENOIDY
Anyż zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.586 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
16:0 | 0 g |
18:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 9.78 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 9.78 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 3.15 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 3.15 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Anyż zawiera 15.9 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.586 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 9.78 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 3.15 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|