Informacje ogólne na temat produktu Białko jaja w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 52 kcal |
Kalorie (kJ) | 216 kJ |
Białko | 10.9 g |
Tłuszcz | 0.17 g |
Węglowodany | 0.73 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.63 g |
Woda | 87.57 g |
Białko jaja zawiera na 100 gramów:
52 kcal
(216 kJ),
10.9 g białka,
0.17 g tłuszczu
(w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.73 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.63 g popiołu
oraz 87.57 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.73 g |
Cukry proste | 0.71 g |
Błonnik | 0 g |
Sacharoza | 0.07 g |
Glukoza | 0.34 g |
Fruktoza | 0.07 g |
Laktoza | 0.07 g |
Maltoza | 0.07 g |
Galaktoza | 0.07 g |
Białko jaja zawiera na 100 gramów
0.73 g węglowodanów, w tym
0.71 g cukrów prostych, 0 g błonnika, 0.07 g sacharozy, 0.34 g glukozy, 0.07 g fruktozy, 0.07 g laktozy, 0.07 g maltozy, 0.07 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 7 mg |
Magnez | 11 mg |
Potas | 163 mg |
Fosfor | 15 mg |
Sód | 166 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.08 mg |
Cynk | 0.03 mg |
Miedź | 0.023 mg |
Mangan | 0.011 mg |
Selen | 20 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Białko jaja na 100 g wynosi: 7 mg wapnia, 11 mg magnezu, 163 mg potasu, 15 mg fosforu, 166 mg sodu, 0.08 mg żelaza, 0.03 mg cynku
, 0.023 mg miedzi, 0.011 mg manganu, 20 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.004 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.439 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.105 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 1.1 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.19 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.005 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 4 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 4 µg |
Foliany DFE | 4 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.09 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.004 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.439 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.105 mg witaminy B3 (niacyny), 1.1 mg witaminy B4 (cholina), 0.19 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.005 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 4 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.09 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Białko jaja wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Białko jaja to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 0 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Białko jaja zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Białko jaja zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.704 g |
Kwas asparaginowy | 1.22 g |
Kwas glutaminowy | 1.55 g |
Seryna | 0.798g |
Białko jaja zawiera na 100 gramów 0.704 g alaniny, 1.22 g kwasu asparaginowego, 1.55 g kwasu glutaminowego, 0.798g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.686 g |
Histydyna | 0.29 g |
Izoleucyna | 0.661 g |
Leucyna | 1.016 g |
Lizyna | 0.806 g |
Metionina | 0.399 g |
Tryptofan | 0.125 g |
Treonina | 0.449 g |
Walina | 0.809 g |
Białko jaja zawiera na 100 gramów 0.686 g fenyloalaniny, 0.29 g histydyny, 0.661 g izoleucyny, 1.016 g leucyny, 0.806 g lizyny, 0.399 g metioniny , 0.125 g tryptofanu, 0.449 g treoniny oraz 0.809 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.648 g |
Cysteina | 0.287 g |
Glicyna | 0.413 g |
Prolina | 0.435 g |
Tyrozyna | 0.457 g |
Białko jaja zawiera na 100 gramów 0.648 g argininy, 0.287 g cysteiny, 0.413 g glicyny, 0.435 g proliny oraz 0.457 g tyrozyny.
Białko jaja zawiera na 100 gramów 0.3 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
16:0 | 0 g |
18:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Białko jaja zawiera 0.17 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Może Ci się również spodoba
|