Autor: John Phelan (Praca własna) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], Wikimedia Commons
Informacje ogólne na temat produktu Cebula w proszku w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 341 kcal |
Kalorie (kJ) | 1429 kJ |
Białko | 10.41 g |
Tłuszcz | 1.04 g |
Węglowodany | 79.12 g |
Błonnik | 15.2 g |
Popiół | 4.04 g |
Woda | 5.39 g |
Cebula w proszku zawiera na 100 gramów:
341 kcal
(1429 kJ),
10.41 g białka,
1.04 g tłuszczu
(w tym
0.219 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.202 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.31 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
79.12 g węglowodanów,
15.2 g błonnika,
4.04 g popiołu
oraz 5.39 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 79.12 g |
Cukry proste | 6.63 g |
Błonnik | 15.2 g |
Sacharoza | 3.87 g |
Glukoza | 0.73 g |
Fruktoza | 1.67 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0.36 g |
Cebula w proszku zawiera na 100 gramów
79.12 g węglowodanów, w tym
6.63 g cukrów prostych, 15.2 g błonnika, 3.87 g sacharozy, 0.73 g glukozy, 1.67 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0.36 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 384 mg |
Magnez | 113 mg |
Potas | 985 mg |
Fosfor | 322 mg |
Sód | 73 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 3.9 mg |
Cynk | 4.05 mg |
Miedź | 0.59 mg |
Mangan | 1.3 mg |
Selen | 14.3 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Cebula w proszku na 100 g wynosi: 384 mg wapnia, 113 mg magnezu, 985 mg potasu, 322 mg fosforu, 73 mg sodu, 3.9 mg żelaza, 4.05 mg cynku
, 0.59 mg miedzi, 1.3 mg manganu, 14.3 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.457 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.321 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 39 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.732 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.718 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 64 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 64 µg |
Foliany DFE | 64 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.457 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.08 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.321 mg witaminy B3 (niacyny), 39 mg witaminy B4 (cholina), 0.732 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.718 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 64 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 23.4 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Cebula w proszku wynosi 23.4 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Cebula w proszku to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 4.1 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Cebula w proszku zawiera na 100 gramów 4.1 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Cebula w proszku zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.18 g |
Kwas asparaginowy | 0.66 g |
Kwas glutaminowy | 2.09 g |
Seryna | 0.14g |
Cebula w proszku zawiera na 100 gramów 0.18 g alaniny, 0.66 g kwasu asparaginowego, 2.09 g kwasu glutaminowego, 0.14g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.28 g |
Histydyna | 0.16 g |
Izoleucyna | 0.14 g |
Leucyna | 0.22 g |
Lizyna | 0.49 g |
Metionina | 0.09 g |
Tryptofan | 0.06 g |
Treonina | 0.14 g |
Walina | 0.17 g |
Cebula w proszku zawiera na 100 gramów 0.28 g fenyloalaniny, 0.16 g histydyny, 0.14 g izoleucyny, 0.22 g leucyny, 0.49 g lizyny, 0.09 g metioniny , 0.06 g tryptofanu, 0.14 g treoniny oraz 0.17 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.95 g |
Cysteina | 0.08 g |
Glicyna | 0.27 g |
Prolina | 0.69 g |
Tyrozyna | 0.13 g |
Cebula w proszku zawiera na 100 gramów 1.95 g argininy, 0.08 g cysteiny, 0.27 g glicyny, 0.69 g proliny oraz 0.13 g tyrozyny.
Cebula w proszku zawiera na 100 gramów 0.4 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.219 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 0.109 g |
17:0 | 0 g |
18:0 | 0.023 g |
20:0 | 0.036 g |
22:0 | 0.052 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.202 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.202 g |
18:1 c | 0.202 g |
18:1 t | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.31 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.254 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.015 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.015 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.042 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Cebula w proszku zawiera 1.04 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.219 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.202 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.31 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 87 g |
Może Ci się również spodoba
|