(Chilli w proszku)
Informacje ogólne na temat produktu Chili w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 282 kcal |
Kalorie (kJ) | 1179 kJ |
Białko | 13.46 g |
Tłuszcz | 14.28 g |
Węglowodany | 49.7 g |
Błonnik | 34.8 g |
Popiół | 11.81 g |
Woda | 10.75 g |
Chili zawiera na 100 gramów:
282 kcal
(1179 kJ),
13.46 g białka,
14.28 g tłuszczu
(w tym
2.462 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
3.211 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
8.006 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
49.7 g węglowodanów,
34.8 g błonnika,
11.81 g popiołu
oraz 10.75 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 49.7 g |
Cukry proste | 7.19 g |
Błonnik | 34.8 g |
Sacharoza | 0.76 g |
Glukoza | 2.14 g |
Fruktoza | 4.29 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Chili zawiera na 100 gramów
49.7 g węglowodanów, w tym
7.19 g cukrów prostych, 34.8 g błonnika, 0.76 g sacharozy, 2.14 g glukozy, 4.29 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 330 mg |
Magnez | 149 mg |
Potas | 1950 mg |
Fosfor | 300 mg |
Sód | 2867 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 17.3 mg |
Cynk | 4.3 mg |
Miedź | 1 mg |
Mangan | 1.7 mg |
Selen | 20.4 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Chili na 100 g wynosi: 330 mg wapnia, 149 mg magnezu, 1950 mg potasu, 300 mg fosforu, 2867 mg sodu, 17.3 mg żelaza, 4.3 mg cynku
, 1 mg miedzi, 1.7 mg manganu, 20.4 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 1483 µg
|
Witamina A (IU) | 29650 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 1483 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
29650 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.25 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.94 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 11.6 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 66.5 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.888 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 2.094 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 28 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 28 µg |
Foliany DFE | 28 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.25 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.94 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 11.6 mg witaminy B3 (niacyny), 66.5 mg witaminy B4 (cholina), 0.888 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 2.094 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 28 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.7 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Chili wynosi 0.7 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Chili to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 105.7 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Chili zawiera na 100 gramów 105.7 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 15000 µg |
Alpha-karoten | 2090 µg |
Kryptoksantyna | 3490 µg |
Likopen | 21 µg |
Luteina | 310 µg |
Chili zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 15000 µg beta-karotenu, 2090 µg alpha karotenu, 3490 µg kryptoksantyny, 21 µg likopenu, 310 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.45 g |
Kwas asparaginowy | 1.69 g |
Kwas glutaminowy | 1.59 g |
Seryna | 0.23g |
Hydroksyprolina | 0 g |
Chili zawiera na 100 gramów 0.45 g alaniny, 1.69 g kwasu asparaginowego, 1.59 g kwasu glutaminowego, 0.23g seryny oraz 0 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.37 g |
Histydyna | 0.18 g |
Izoleucyna | 0.39 g |
Leucyna | 0.63 g |
Lizyna | 0.36 g |
Metionina | 0.13 g |
Tryptofan | 0.07 g |
Treonina | 0.27 g |
Walina | 0.54 g |
Chili zawiera na 100 gramów 0.37 g fenyloalaniny, 0.18 g histydyny, 0.39 g izoleucyny, 0.63 g leucyny, 0.36 g lizyny, 0.13 g metioniny , 0.07 g tryptofanu, 0.27 g treoniny oraz 0.54 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.49 g |
Cysteina | 0.18 g |
Glicyna | 0.6 g |
Prolina | 1.25 g |
Tyrozyna | 0.19 g |
Chili zawiera na 100 gramów 0.49 g argininy, 0.18 g cysteiny, 0.6 g glicyny, 1.25 g proliny oraz 0.19 g tyrozyny.
Chili zawiera na 100 gramów 2.7 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 2.462 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0.013 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.013 g |
12:0 | 0.081 g |
14:0 | 0.189 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 1.619 g |
17:0 | 0.014 g |
18:0 | 0.396 g |
20:0 | 0.055 g |
22:0 | 0.055 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 3.211 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.082 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 3.116 g |
18:1 c | 3.116 g |
18:1 t | 0 g |
20:1 | 0.014 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 8.006 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 7.473 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.533 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.519 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.014 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0 g
|
Chili zawiera 14.28 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
2.462 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 3.211 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 8.006 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 83 g |
Możesz również polubić…
|