(Cynamon mielony)
Informacje ogólne na temat produktu Cynamon w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 247 kcal |
Kalorie (kJ) | 1035 kJ |
Białko | 3.99 g |
Tłuszcz | 1.24 g |
Węglowodany | 80.59 g |
Błonnik | 53.1 g |
Popiół | 3.6 g |
Woda | 10.58 g |
Cynamon zawiera na 100 gramów:
247 kcal
(1035 kJ),
3.99 g białka,
1.24 g tłuszczu
(w tym
0.345 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.246 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.068 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
80.59 g węglowodanów,
53.1 g błonnika,
3.6 g popiołu
oraz 10.58 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 80.59 g |
Cukry proste | 2.17 g |
Błonnik | 53.1 g |
Sacharoza | 0.02 g |
Glukoza | 1.04 g |
Fruktoza | 1.11 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Cynamon zawiera na 100 gramów
80.59 g węglowodanów, w tym
2.17 g cukrów prostych, 53.1 g błonnika, 0.02 g sacharozy, 1.04 g glukozy, 1.11 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 1002 mg |
Magnez | 60 mg |
Potas | 431 mg |
Fosfor | 64 mg |
Sód | 10 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 8.32 mg |
Cynk | 1.83 mg |
Miedź | 0.339 mg |
Mangan | 17.466 mg |
Selen | 3.1 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Cynamon na 100 g wynosi: 1002 mg wapnia, 60 mg magnezu, 431 mg potasu, 64 mg fosforu, 10 mg sodu, 8.32 mg żelaza, 1.83 mg cynku
, 0.339 mg miedzi, 17.466 mg manganu, 3.1 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 15 µg
|
Witamina A (IU) | 295 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 15 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
295 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.022 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.041 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.332 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 11 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.358 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.158 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 6 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 6 µg |
Foliany DFE | 6 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.022 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.041 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.332 mg witaminy B3 (niacyny), 11 mg witaminy B4 (cholina), 0.358 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.158 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 6 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 3.8 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Cynamon wynosi 3.8 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Cynamon to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 31.2 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Cynamon zawiera na 100 gramów 31.2 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 112 µg |
Alpha-karoten | 1 µg |
Kryptoksantyna | 129 µg |
Likopen | 15 µg |
Luteina | 222 µg |
Cynamon zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 112 µg beta-karotenu, 1 µg alpha karotenu, 129 µg kryptoksantyny, 15 µg likopenu, 222 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.166 g |
Kwas asparaginowy | 0.438 g |
Kwas glutaminowy | 0.37 g |
Seryna | 0.195g |
Hydroksyprolina | 0 g |
Cynamon zawiera na 100 gramów 0.166 g alaniny, 0.438 g kwasu asparaginowego, 0.37 g kwasu glutaminowego, 0.195g seryny oraz 0 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.146 g |
Histydyna | 0.117 g |
Izoleucyna | 0.146 g |
Leucyna | 0.253 g |
Lizyna | 0.243 g |
Metionina | 0.078 g |
Tryptofan | 0.049 g |
Treonina | 0.136 g |
Walina | 0.224 g |
Cynamon zawiera na 100 gramów 0.146 g fenyloalaniny, 0.117 g histydyny, 0.146 g izoleucyny, 0.253 g leucyny, 0.243 g lizyny, 0.078 g metioniny , 0.049 g tryptofanu, 0.136 g treoniny oraz 0.224 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.166 g |
Cysteina | 0.058 g |
Glicyna | 0.195 g |
Prolina | 0.419 g |
Tyrozyna | 0.136 g |
Cynamon zawiera na 100 gramów 0.166 g argininy, 0.058 g cysteiny, 0.195 g glicyny, 0.419 g proliny oraz 0.136 g tyrozyny.
Cynamon zawiera na 100 gramów 3.9 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.345 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.003 g |
12:0 | 0.006 g |
14:0 | 0.009 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 0.104 g |
17:0 | 0.136 g |
18:0 | 0.082 g |
20:0 | 0 g |
22:0 | 0 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.246 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.001 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.246 g |
18:1 c | 0.246 g |
18:1 t | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.068 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.044 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.011 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.011 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0 g
|
Cynamon zawiera 1.24 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.345 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.246 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.068 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 26 g |
Możesz również polubić…
|