Informacje ogólne na temat produktu Deser lodowy w rożku w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 254 kcal |
Kalorie (kJ) | 1061 kJ |
Białko | 3 g |
Tłuszcz | 14 g |
Węglowodany | 28.89 g |
Błonnik | 1 g |
Popiół | 0.8 g |
Woda | 53.31 g |
Deser lodowy w rożku zawiera na 100 gramów:
254 kcal
(1061 kJ),
3 g białka,
14 g tłuszczu
(w tym
2.717 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.775 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.747 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
28.89 g węglowodanów,
1 g błonnika,
0.8 g popiołu
oraz 53.31 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 28.89 g |
Cukry proste | 21.26 g |
Błonnik | 1 g |
Deser lodowy w rożku zawiera na 100 gramów
28.89 g węglowodanów, w tym
21.26 g cukrów prostych, 1 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 60 mg |
Magnez | 20 mg |
Potas | 204 mg |
Fosfor | 128 mg |
Sód | 115 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.36 mg |
Cynk | 0.56 mg |
Miedź | 0.082 mg |
Mangan | 0.087 mg |
Selen | 2.3 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Deser lodowy w rożku na 100 g wynosi: 60 mg wapnia, 20 mg magnezu, 204 mg potasu, 128 mg fosforu, 115 mg sodu, 0.36 mg żelaza, 0.56 mg cynku
, 0.082 mg miedzi, 0.087 mg manganu, 2.3 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 117 µg
|
Witamina A (IU) | 410 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 117 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
410 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.213 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.111 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 11.9 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.356 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.05 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 19 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 14 µg |
Foliany spożywcze | 5 µg |
Foliany DFE | 29 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.35 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.09 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.213 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.111 mg witaminy B3 (niacyny), 11.9 mg witaminy B4 (cholina), 0.356 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.05 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 19 µg witaminy B9 (folianów) , 14 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.35 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Deser lodowy w rożku wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.1 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.1 µg |
Witamina D (IU) | 4 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Deser lodowy w rożku to 0.1 µg na 100g (w tym
0.1 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 4 IU / 100g.
WITAMINA K
Deser lodowy w rożku zawiera na 100 gramów 0.5 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 116 µg |
Beta-karoten | 14 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 2 µg |
Deser lodowy w rożku zawiera na 100 gramów
116 µg retinolu, 14 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 2 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.026 g |
Kwas asparaginowy | 0.034 g |
Kwas glutaminowy | 0.295 g |
Seryna | 0.041g |
Deser lodowy w rożku zawiera na 100 gramów 0.026 g alaniny, 0.034 g kwasu asparaginowego, 0.295 g kwasu glutaminowego, 0.041g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.041 g |
Histydyna | 0.018 g |
Izoleucyna | 0.031 g |
Leucyna | 0.058 g |
Lizyna | 0.016 g |
Metionina | 0.015 g |
Tryptofan | 0.01 g |
Treonina | 0.022 g |
Walina | 0.035 g |
Deser lodowy w rożku zawiera na 100 gramów 0.041 g fenyloalaniny, 0.018 g histydyny, 0.031 g izoleucyny, 0.058 g leucyny, 0.016 g lizyny, 0.015 g metioniny , 0.01 g tryptofanu, 0.022 g treoniny oraz 0.035 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.029 g |
Cysteina | 0.019 g |
Glicyna | 0.029 g |
Prolina | 0.099 g |
Tyrozyna | 0.023 g |
Deser lodowy w rożku zawiera na 100 gramów 0.029 g argininy, 0.019 g cysteiny, 0.029 g glicyny, 0.099 g proliny oraz 0.023 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 2.717 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0.082 g |
8:0 | 0.051 g |
10:0 | 0.101 g |
12:0 | 0.302 g |
14:0 | 0.403 g |
16:0 | 1.175 g |
18:0 | 0.603 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.775 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.1 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 1.665 g |
20:1 | 0.01 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.747 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.659 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.067 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.021 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Deser lodowy w rożku zawiera 14 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
2.717 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.775 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.747 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 2 g |
Możesz również polubić…
|