(Gałka muszkatołowa mielona)
Informacje ogólne na temat produktu Gałka muszkatołowa w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 525 kcal |
Kalorie (kJ) | 2196 kJ |
Białko | 5.84 g |
Tłuszcz | 36.31 g |
Węglowodany | 49.29 g |
Błonnik | 20.8 g |
Popiół | 2.34 g |
Woda | 6.23 g |
Gałka muszkatołowa zawiera na 100 gramów:
525 kcal
(2196 kJ),
5.84 g białka,
36.31 g tłuszczu
(w tym
25.94 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
3.22 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.35 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
49.29 g węglowodanów,
20.8 g błonnika,
2.34 g popiołu
oraz 6.23 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 49.29 g |
Cukry proste | 2.99 g |
Błonnik | 20.8 g |
Gałka muszkatołowa zawiera na 100 gramów
49.29 g węglowodanów, w tym
2.99 g cukrów prostych, 20.8 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 184 mg |
Magnez | 183 mg |
Potas | 350 mg |
Fosfor | 213 mg |
Sód | 16 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 3.04 mg |
Cynk | 2.15 mg |
Miedź | 1.027 mg |
Mangan | 2.9 mg |
Selen | 1.6 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Gałka muszkatołowa na 100 g wynosi: 184 mg wapnia, 183 mg magnezu, 350 mg potasu, 213 mg fosforu, 16 mg sodu, 3.04 mg żelaza, 2.15 mg cynku
, 1.027 mg miedzi, 2.9 mg manganu, 1.6 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 5 µg
|
Witamina A (IU) | 102 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 5 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
102 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.346 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.057 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.299 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 8.8 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.16 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 76 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 76 µg |
Foliany DFE | 76 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.346 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.057 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.299 mg witaminy B3 (niacyny), 8.8 mg witaminy B4 (cholina), 0.16 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 76 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 3 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Gałka muszkatołowa wynosi 3 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Gałka muszkatołowa to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Gałka muszkatołowa zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 28 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 66 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Gałka muszkatołowa zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 28 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 66 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 25.94 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0.37 g |
14:0 | 22.83 g |
16:0 | 2.26 g |
18:0 | 0.17 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 3.22 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 1.4 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 1.59 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.35 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.35 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Gałka muszkatołowa zawiera 36.31 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
25.94 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 3.22 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.35 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 62 g |
Możesz również polubić…
|