(Imbir mielony)
Informacje ogólne na temat produktu Imbir w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 335 kcal |
Kalorie (kJ) | 1404 kJ |
Białko | 8.98 g |
Tłuszcz | 4.24 g |
Węglowodany | 71.62 g |
Błonnik | 14.1 g |
Popiół | 5.22 g |
Woda | 9.94 g |
Imbir zawiera na 100 gramów:
335 kcal
(1404 kJ),
8.98 g białka,
4.24 g tłuszczu
(w tym
2.599 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.479 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.929 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
71.62 g węglowodanów,
14.1 g błonnika,
5.22 g popiołu
oraz 9.94 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 71.62 g |
Cukry proste | 3.39 g |
Błonnik | 14.1 g |
Sacharoza | 0.2 g |
Glukoza | 1.22 g |
Fruktoza | 1.78 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0.19 g |
Imbir zawiera na 100 gramów
71.62 g węglowodanów, w tym
3.39 g cukrów prostych, 14.1 g błonnika, 0.2 g sacharozy, 1.22 g glukozy, 1.78 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0.19 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 114 mg |
Magnez | 214 mg |
Potas | 1320 mg |
Fosfor | 168 mg |
Sód | 27 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 19.8 mg |
Cynk | 3.64 mg |
Miedź | 0.48 mg |
Mangan | 33.3 mg |
Selen | 55.8 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Imbir na 100 g wynosi: 114 mg wapnia, 214 mg magnezu, 1320 mg potasu, 168 mg fosforu, 27 mg sodu, 19.8 mg żelaza, 3.64 mg cynku
, 0.48 mg miedzi, 33.3 mg manganu, 55.8 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 2 µg
|
Witamina A (IU) | 30 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 2 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
30 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.046 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 9.62 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 41.2 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.477 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.626 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 13 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 13 µg |
Foliany DFE | 13 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.046 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.17 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 9.62 mg witaminy B3 (niacyny), 41.2 mg witaminy B4 (cholina), 0.477 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.626 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 13 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.7 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Imbir wynosi 0.7 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Imbir to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 0.8 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 2.4 µg
|
Imbir zawiera na 100 gramów 0.8 µg witaminy K.
W tym 2.4 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 18 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Imbir zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 18 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.272 g |
Kwas asparaginowy | 1.387 g |
Kwas glutaminowy | 0.79 g |
Seryna | 0.25g |
Hydroksyprolina | 0 g |
Imbir zawiera na 100 gramów 0.272 g alaniny, 1.387 g kwasu asparaginowego, 0.79 g kwasu glutaminowego, 0.25g seryny oraz 0 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.311 g |
Histydyna | 0.199 g |
Izoleucyna | 0.341 g |
Leucyna | 0.513 g |
Lizyna | 0.241 g |
Metionina | 0.089 g |
Tryptofan | 0.152 g |
Treonina | 0.289 g |
Walina | 0.411 g |
Imbir zawiera na 100 gramów 0.311 g fenyloalaniny, 0.199 g histydyny, 0.341 g izoleucyny, 0.513 g leucyny, 0.241 g lizyny, 0.089 g metioniny , 0.152 g tryptofanu, 0.289 g treoniny oraz 0.411 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.708 g |
Cysteina | 0.099 g |
Glicyna | 0.497 g |
Prolina | 0.334 g |
Tyrozyna | 0.243 g |
Imbir zawiera na 100 gramów 0.708 g argininy, 0.099 g cysteiny, 0.497 g glicyny, 0.334 g proliny oraz 0.243 g tyrozyny.
Imbir zawiera na 100 gramów 3.4 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 2.599 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0.027 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 1.56 g |
12:0 | 0.068 g |
14:0 | 0.044 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 0.574 g |
17:0 | 0 g |
18:0 | 0.227 g |
20:0 | 0 g |
22:0 | 0 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.479 g |
14:1 | 0.032 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.036 g |
17:1 | 0.016 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.357 g |
18:1 c | 0.357 g |
18:1 t | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0.037 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.929 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.706 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.223 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.223 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0 g
|
Imbir zawiera 4.24 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
2.599 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.479 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.929 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 83 g |
Możesz również polubić…
|