Autor: Famartin (Praca własna) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], Wikimedia Commons
Informacje ogólne na temat produktu Jogurt czekoladowy w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 112 kcal |
Kalorie (kJ) | 469 kJ |
Białko | 3.53 g |
Tłuszcz | 0 g |
Węglowodany | 23.53 g |
Błonnik | 1.2 g |
Popiół | 1.37 g |
Woda | 71.57 g |
Jogurt czekoladowy zawiera na 100 gramów:
112 kcal
(469 kJ),
3.53 g białka,
0 g tłuszczu
(w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
23.53 g węglowodanów,
1.2 g błonnika,
1.37 g popiołu
oraz 71.57 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 23.53 g |
Cukry proste | 14.97 g |
Błonnik | 1.2 g |
Jogurt czekoladowy zawiera na 100 gramów
23.53 g węglowodanów, w tym
14.97 g cukrów prostych, 1.2 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 88 mg |
Magnez | 40 mg |
Potas | 339 mg |
Fosfor | 166 mg |
Sód | 135 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.42 mg |
Cynk | 1.13 mg |
Miedź | 0.209 mg |
Selen | 7 µg |
Fluor | 12 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Jogurt czekoladowy na 100 g wynosi: 88 mg wapnia, 40 mg magnezu, 339 mg potasu, 166 mg fosforu, 135 mg sodu, 0.42 mg żelaza, 1.13 mg cynku
, 0.209 mg miedzi, 7 µg selenu, 12 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.047 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.215 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.223 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.2 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.047 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 12 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 12 µg |
Foliany DFE | 12 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.5 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.047 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.215 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.223 mg witaminy B3 (niacyny), 15.2 mg witaminy B4 (cholina), 0.047 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 12 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.5 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Jogurt czekoladowy wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Jogurt czekoladowy to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Jogurt czekoladowy zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Jogurt czekoladowy zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
16:0 | 0 g |
18:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Jogurt czekoladowy zawiera 0 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 2 g |
Teobromina | 23 g |
Możesz również polubić…
|