Informacje ogólne na temat produktu Jogurt grecki owocowy w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 106 kcal |
Kalorie (kJ) | 441 kJ |
Białko | 7.33 g |
Tłuszcz | 3 g |
Węglowodany | 12.29 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.56 g |
Woda | 76.81 g |
Jogurt grecki owocowy zawiera na 100 gramów:
106 kcal
(441 kJ),
7.33 g białka,
3 g tłuszczu
(w tym
1.599 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.265 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.219 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
12.29 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.56 g popiołu
oraz 76.81 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 12.29 g |
Cukry proste | 12 g |
Błonnik | 0 g |
Jogurt grecki owocowy zawiera na 100 gramów
12.29 g węglowodanów, w tym
12 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 100 mg |
Magnez | 10 mg |
Potas | 113 mg |
Fosfor | 109 mg |
Sód | 37 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0 mg |
Cynk | 0.41 mg |
Miedź | 0.019 mg |
Mangan | 0.036 mg |
Selen | 9.6 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Jogurt grecki owocowy na 100 g wynosi: 100 mg wapnia, 10 mg magnezu, 113 mg potasu, 109 mg fosforu, 37 mg sodu, 0 mg żelaza, 0.41 mg cynku
, 0.019 mg miedzi, 0.036 mg manganu, 9.6 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 46 µg
|
Witamina A (IU) | 162 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 46 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
162 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.046 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.235 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.205 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 14.3 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.394 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.049 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 5 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 5 µg |
Foliany DFE | 5 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.5 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.046 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.235 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.205 mg witaminy B3 (niacyny), 14.3 mg witaminy B4 (cholina), 0.394 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.049 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 5 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.5 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Jogurt grecki owocowy wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D2 (Ergokalcyferol) | 0 µg |
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0 µg |
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Jogurt grecki owocowy to 0 µg na 100g (w tym
0 µg witaminy D2 (ergokalcyferolu),
0 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Jogurt grecki owocowy zawiera na 100 gramów 0.3 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 45 µg |
Beta-karoten | 7 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 7 µg |
Jogurt grecki owocowy zawiera na 100 gramów
45 µg retinolu, 7 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 7 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.599 g |
4:0 | 0.06 g |
6:0 | 0.046 g |
8:0 | 0.031 g |
10:0 | 0.084 g |
12:0 | 0.081 g |
14:0 | 0.254 g |
15:0 | 0.027 g |
16:0 | 0.746 g |
17:0 | 0.017 g |
18:0 | 0.25 g |
20:0 | 0.003 g |
22:0 | 0 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.265 g |
14:1 | 0.025 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.042 g |
16:1 c | 0.034 g |
16:1 t | 0.008 g |
17:1 | 0.005 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.573 g |
18:1 c | 0.522 g |
18:1 t | 0.052 g |
20:1 | 0.005 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
22:1 c | 0 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.219 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.092 g |
18:2 n-6 c,c | 0.067 g |
18:2 CLAs | 0.011 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.014 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.011 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.011 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:3 i | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.003 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.003 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.004 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:4 | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.002 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.059 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.014 g
|
Jogurt grecki owocowy zawiera 3 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.599 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.265 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.219 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|