Autor: ProjectManhattan (Praca własna) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], Wikimedia Commons
Informacje ogólne na temat produktu Jogurt grecki w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 97 kcal |
Kalorie (kJ) | 406 kJ |
Białko | 9 g |
Tłuszcz | 5 g |
Węglowodany | 3.98 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.72 g |
Woda | 81.3 g |
Jogurt grecki zawiera na 100 gramów:
97 kcal
(406 kJ),
9 g białka,
5 g tłuszczu
(w tym
2.395 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
2.136 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.469 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
3.98 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.72 g popiołu
oraz 81.3 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 3.98 g |
Cukry proste | 4 g |
Błonnik | 0 g |
Jogurt grecki zawiera na 100 gramów
3.98 g węglowodanów, w tym
4 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 100 mg |
Magnez | 11 mg |
Potas | 141 mg |
Fosfor | 135 mg |
Sód | 35 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0 mg |
Cynk | 0.52 mg |
Miedź | 0.017 mg |
Mangan | 0.009 mg |
Selen | 9.7 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Jogurt grecki na 100 g wynosi: 100 mg wapnia, 11 mg magnezu, 141 mg potasu, 135 mg fosforu, 35 mg sodu, 0 mg żelaza, 0.52 mg cynku
, 0.017 mg miedzi, 0.009 mg manganu, 9.7 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 2 µg
|
Witamina A (IU) | 15 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 2 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
15 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.023 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.278 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.208 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.1 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.331 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.063 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 5 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 5 µg |
Foliany DFE | 5 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.75 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.023 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.278 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.208 mg witaminy B3 (niacyny), 15.1 mg witaminy B4 (cholina), 0.331 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.063 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 5 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.75 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Jogurt grecki wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D2 (Ergokalcyferol) | 0 µg |
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0 µg |
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Jogurt grecki to 0 µg na 100g (w tym
0 µg witaminy D2 (ergokalcyferolu),
0 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Jogurt grecki zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 1 µg |
Beta-karoten | 7 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Jogurt grecki zawiera na 100 gramów
1 µg retinolu, 7 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 2.395 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0.051 g |
8:0 | 0.086 g |
10:0 | 0.264 g |
12:0 | 0.127 g |
14:0 | 0.316 g |
15:0 | 0.067 g |
16:0 | 1 g |
17:0 | 0.06 g |
18:0 | 0.422 g |
20:0 | 0.003 g |
22:0 | 0 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 2.136 g |
14:1 | 0.018 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.049 g |
16:1 c | 0.044 g |
16:1 t | 0.005 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.993 g |
18:1 c | 0.879 g |
18:1 t | 0.114 g |
20:1 | 0.034 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
22:1 c | 0 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.469 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.209 g |
18:2 n-6 c,c | 0.209 g |
18:2 CLAs | 0 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.023 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.023 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:3 i | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:4 | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.004 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Jogurt grecki zawiera 5 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
2.395 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 2.136 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.469 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|