Informacje ogólne na temat produktu Jogurt naturalny w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 61 kcal |
Kalorie (kJ) | 257 kJ |
Białko | 3.47 g |
Tłuszcz | 3.25 g |
Węglowodany | 4.66 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.72 g |
Woda | 87.9 g |
Jogurt naturalny zawiera na 100 gramów:
61 kcal
(257 kJ),
3.47 g białka,
3.25 g tłuszczu
(w tym
2.096 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.893 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.092 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
4.66 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.72 g popiołu
oraz 87.9 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 4.66 g |
Cukry proste | 4.66 g |
Błonnik | 0 g |
Jogurt naturalny zawiera na 100 gramów
4.66 g węglowodanów, w tym
4.66 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 121 mg |
Magnez | 12 mg |
Potas | 155 mg |
Fosfor | 95 mg |
Sód | 46 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.05 mg |
Cynk | 0.59 mg |
Miedź | 0.009 mg |
Mangan | 0.004 mg |
Selen | 2.2 µg |
Fluor | 12 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Jogurt naturalny na 100 g wynosi: 121 mg wapnia, 12 mg magnezu, 155 mg potasu, 95 mg fosforu, 46 mg sodu, 0.05 mg żelaza, 0.59 mg cynku
, 0.009 mg miedzi, 0.004 mg manganu, 2.2 µg selenu, 12 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 27 µg
|
Witamina A (IU) | 99 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 27 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
99 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.029 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.142 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.075 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.2 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.389 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.032 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 7 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 7 µg |
Foliany DFE | 7 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.37 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.029 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.142 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.075 mg witaminy B3 (niacyny), 15.2 mg witaminy B4 (cholina), 0.389 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.032 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 7 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.37 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.5 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Jogurt naturalny wynosi 0.5 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.1 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.1 µg |
Witamina D (IU) | 2 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Jogurt naturalny to 0.1 µg na 100g (w tym
0.1 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 2 IU / 100g.
WITAMINA K
Jogurt naturalny zawiera na 100 gramów 0.2 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 27 µg |
Beta-karoten | 5 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Jogurt naturalny zawiera na 100 gramów
27 µg retinolu, 5 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.148 g |
Kwas asparaginowy | 0.275 g |
Kwas glutaminowy | 0.679 g |
Seryna | 0.215g |
Jogurt naturalny zawiera na 100 gramów 0.148 g alaniny, 0.275 g kwasu asparaginowego, 0.679 g kwasu glutaminowego, 0.215g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.189 g |
Histydyna | 0.086 g |
Izoleucyna | 0.189 g |
Leucyna | 0.35 g |
Lizyna | 0.311 g |
Metionina | 0.102 g |
Tryptofan | 0.02 g |
Treonina | 0.142 g |
Walina | 0.287 g |
Jogurt naturalny zawiera na 100 gramów 0.189 g fenyloalaniny, 0.086 g histydyny, 0.189 g izoleucyny, 0.35 g leucyny, 0.311 g lizyny, 0.102 g metioniny , 0.02 g tryptofanu, 0.142 g treoniny oraz 0.287 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.104 g |
Cysteina | 0.032 g |
Glicyna | 0.084 g |
Prolina | 0.411 g |
Tyrozyna | 0.175 g |
Jogurt naturalny zawiera na 100 gramów 0.104 g argininy, 0.032 g cysteiny, 0.084 g glicyny, 0.411 g proliny oraz 0.175 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 2.096 g |
4:0 | 0.096 g |
6:0 | 0.066 g |
8:0 | 0.042 g |
10:0 | 0.093 g |
12:0 | 0.111 g |
14:0 | 0.343 g |
16:0 | 0.886 g |
18:0 | 0.317 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.893 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.071 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.743 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.092 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.065 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.027 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Jogurt naturalny zawiera 3.25 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
2.096 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.893 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.092 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|