Informacje ogólne na temat produktu Jogurt owocowy w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 99 kcal |
Kalorie (kJ) | 415 kJ |
Białko | 3.98 g |
Tłuszcz | 1.15 g |
Węglowodany | 18.64 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.93 g |
Woda | 75.3 g |
Jogurt owocowy zawiera na 100 gramów:
99 kcal
(415 kJ),
3.98 g białka,
1.15 g tłuszczu
(w tym
0.742 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.316 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.033 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
18.64 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.93 g popiołu
oraz 75.3 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 18.64 g |
Cukry proste | 18.64 g |
Błonnik | 0 g |
Jogurt owocowy zawiera na 100 gramów
18.64 g węglowodanów, w tym
18.64 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 138 mg |
Magnez | 13 mg |
Potas | 177 mg |
Fosfor | 109 mg |
Sód | 53 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.06 mg |
Cynk | 0.67 mg |
Miedź | 0.079 mg |
Mangan | 0.064 mg |
Selen | 2.8 µg |
Fluor | 9 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Jogurt owocowy na 100 g wynosi: 138 mg wapnia, 13 mg magnezu, 177 mg potasu, 109 mg fosforu, 53 mg sodu, 0.06 mg żelaza, 0.67 mg cynku
, 0.079 mg miedzi, 0.064 mg manganu, 2.8 µg selenu, 9 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 11 µg
|
Witamina A (IU) | 40 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 11 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
40 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.034 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.162 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.086 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.2 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.446 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.037 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 9 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 9 µg |
Foliany DFE | 9 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.43 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.034 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.162 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.086 mg witaminy B3 (niacyny), 15.2 mg witaminy B4 (cholina), 0.446 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.037 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 9 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.43 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.6 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Jogurt owocowy wynosi 0.6 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0 µg |
Witamina D (IU) | 1 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Jogurt owocowy to 0 µg na 100g (w tym
0 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 1 IU / 100g.
WITAMINA K
Jogurt owocowy zawiera na 100 gramów 0.1 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 11 µg |
Beta-karoten | 2 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Jogurt owocowy zawiera na 100 gramów
11 µg retinolu, 2 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.17 g |
Kwas asparaginowy | 0.316 g |
Kwas glutaminowy | 0.779 g |
Seryna | 0.246g |
Jogurt owocowy zawiera na 100 gramów 0.17 g alaniny, 0.316 g kwasu asparaginowego, 0.779 g kwasu glutaminowego, 0.246g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.217 g |
Histydyna | 0.099 g |
Izoleucyna | 0.217 g |
Leucyna | 0.401 g |
Lizyna | 0.357 g |
Metionina | 0.117 g |
Tryptofan | 0.022 g |
Treonina | 0.163 g |
Walina | 0.329 g |
Jogurt owocowy zawiera na 100 gramów 0.217 g fenyloalaniny, 0.099 g histydyny, 0.217 g izoleucyny, 0.401 g leucyny, 0.357 g lizyny, 0.117 g metioniny , 0.022 g tryptofanu, 0.163 g treoniny oraz 0.329 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.12 g |
Cysteina | 0.036 g |
Glicyna | 0.096 g |
Prolina | 0.472 g |
Tyrozyna | 0.201 g |
Jogurt owocowy zawiera na 100 gramów 0.12 g argininy, 0.036 g cysteiny, 0.096 g glicyny, 0.472 g proliny oraz 0.201 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.742 g |
4:0 | 0.034 g |
6:0 | 0.023 g |
8:0 | 0.015 g |
10:0 | 0.033 g |
12:0 | 0.039 g |
14:0 | 0.121 g |
16:0 | 0.313 g |
18:0 | 0.112 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.316 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.025 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.263 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.033 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.023 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.01 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Jogurt owocowy zawiera 1.15 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.742 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.316 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.033 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|