Informacje ogólne na temat produktu Jogurt waniliowy w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 85 kcal |
Kalorie (kJ) | 358 kJ |
Białko | 4.93 g |
Tłuszcz | 1.25 g |
Węglowodany | 13.8 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.02 g |
Woda | 79 g |
Jogurt waniliowy zawiera na 100 gramów:
85 kcal
(358 kJ),
4.93 g białka,
1.25 g tłuszczu
(w tym
0.806 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.343 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.036 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
13.8 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.02 g popiołu
oraz 79 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 13.8 g |
Cukry proste | 13.8 g |
Błonnik | 0 g |
Jogurt waniliowy zawiera na 100 gramów
13.8 g węglowodanów, w tym
13.8 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 171 mg |
Magnez | 16 mg |
Potas | 219 mg |
Fosfor | 135 mg |
Sód | 66 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.07 mg |
Cynk | 0.83 mg |
Miedź | 0.013 mg |
Mangan | 0.004 mg |
Selen | 4.9 µg |
Fluor | 12 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Jogurt waniliowy na 100 g wynosi: 171 mg wapnia, 16 mg magnezu, 219 mg potasu, 135 mg fosforu, 66 mg sodu, 0.07 mg żelaza, 0.83 mg cynku
, 0.013 mg miedzi, 0.004 mg manganu, 4.9 µg selenu, 12 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 12 µg
|
Witamina A (IU) | 43 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 12 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
43 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.042 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.201 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.107 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.2 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.552 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.045 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 11 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 11 µg |
Foliany DFE | 11 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.53 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.042 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.201 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.107 mg witaminy B3 (niacyny), 15.2 mg witaminy B4 (cholina), 0.552 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.045 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 11 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.53 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.8 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Jogurt waniliowy wynosi 0.8 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0 µg |
Witamina D (IU) | 1 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Jogurt waniliowy to 0 µg na 100g (w tym
0 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 1 IU / 100g.
WITAMINA K
Jogurt waniliowy zawiera na 100 gramów 0.1 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 12 µg |
Beta-karoten | 2 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Jogurt waniliowy zawiera na 100 gramów
12 µg retinolu, 2 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.211 g |
Kwas asparaginowy | 0.391 g |
Kwas glutaminowy | 0.965 g |
Seryna | 0.305g |
Jogurt waniliowy zawiera na 100 gramów 0.211 g alaniny, 0.391 g kwasu asparaginowego, 0.965 g kwasu glutaminowego, 0.305g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.269 g |
Histydyna | 0.122 g |
Izoleucyna | 0.269 g |
Leucyna | 0.497 g |
Lizyna | 0.442 g |
Metionina | 0.145 g |
Tryptofan | 0.028 g |
Treonina | 0.202 g |
Walina | 0.408 g |
Jogurt waniliowy zawiera na 100 gramów 0.269 g fenyloalaniny, 0.122 g histydyny, 0.269 g izoleucyny, 0.497 g leucyny, 0.442 g lizyny, 0.145 g metioniny , 0.028 g tryptofanu, 0.202 g treoniny oraz 0.408 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.148 g |
Cysteina | 0.045 g |
Glicyna | 0.119 g |
Prolina | 0.584 g |
Tyrozyna | 0.249 g |
Jogurt waniliowy zawiera na 100 gramów 0.148 g argininy, 0.045 g cysteiny, 0.119 g glicyny, 0.584 g proliny oraz 0.249 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.806 g |
4:0 | 0.037 g |
6:0 | 0.025 g |
8:0 | 0.016 g |
10:0 | 0.036 g |
12:0 | 0.043 g |
14:0 | 0.132 g |
16:0 | 0.341 g |
18:0 | 0.122 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.343 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.027 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.286 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.036 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.025 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.01 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Jogurt waniliowy zawiera 1.25 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.806 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.343 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.036 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|