(Kaczka pieczona ze skórą)
Informacje ogólne na temat produktu Kaczka pieczona w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 337 kcal |
Kalorie (kJ) | 1410 kJ |
Białko | 18.99 g |
Tłuszcz | 28.35 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.82 g |
Woda | 51.84 g |
Kaczka pieczona zawiera na 100 gramów:
337 kcal
(1410 kJ),
18.99 g białka,
28.35 g tłuszczu
(w tym
9.67 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
12.9 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
3.65 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.82 g popiołu
oraz 51.84 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Kaczka pieczona zawiera na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 11 mg |
Magnez | 16 mg |
Potas | 204 mg |
Fosfor | 156 mg |
Sód | 59 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 2.7 mg |
Cynk | 1.86 mg |
Miedź | 0.227 mg |
Mangan | 0.019 mg |
Selen | 20 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Kaczka pieczona na 100 g wynosi: 11 mg wapnia, 16 mg magnezu, 204 mg potasu, 156 mg fosforu, 59 mg sodu, 2.7 mg żelaza, 1.86 mg cynku
, 0.227 mg miedzi, 0.019 mg manganu, 20 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 63 µg
|
Witamina A (IU) | 210 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 63 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
210 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.174 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.269 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.825 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 50.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.098 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.18 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 6 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 6 µg |
Foliany DFE | 6 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.3 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.174 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.269 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 4.825 mg witaminy B3 (niacyny), 50.4 mg witaminy B4 (cholina), 1.098 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.18 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 6 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.3 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Kaczka pieczona wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.1 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.1 µg |
Witamina D (IU) | 3 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Kaczka pieczona to 0.1 µg na 100g (w tym
0.1 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 3 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 5.1 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Kaczka pieczona zawiera na 100 gramów 5.1 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 63 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Kaczka pieczona zawiera na 100 gramów
63 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.3 g |
Kwas asparaginowy | 1.814 g |
Kwas glutaminowy | 2.798 g |
Seryna | 0.804g |
Kaczka pieczona zawiera na 100 gramów 1.3 g alaniny, 1.814 g kwasu asparaginowego, 2.798 g kwasu glutaminowego, 0.804g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.752 g |
Histydyna | 0.462 g |
Izoleucyna | 0.872 g |
Leucyna | 1.465 g |
Lizyna | 1.486 g |
Metionina | 0.475 g |
Tryptofan | 0.232 g |
Treonina | 0.773 g |
Walina | 0.938 g |
Kaczka pieczona zawiera na 100 gramów 0.752 g fenyloalaniny, 0.462 g histydyny, 0.872 g izoleucyny, 1.465 g leucyny, 1.486 g lizyny, 0.475 g metioniny , 0.232 g tryptofanu, 0.773 g treoniny oraz 0.938 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.284 g |
Cysteina | 0.299 g |
Glicyna | 1.624 g |
Prolina | 1.172 g |
Tyrozyna | 0.64 g |
Kaczka pieczona zawiera na 100 gramów 1.284 g argininy, 0.299 g cysteiny, 1.624 g glicyny, 1.172 g proliny oraz 0.64 g tyrozyny.
Kaczka pieczona zawiera na 100 gramów 7 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 9.67 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0.04 g |
14:0 | 0.17 g |
16:0 | 6.8 g |
18:0 | 2.43 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 12.9 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 1.11 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 11.52 g |
20:1 | 0.26 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 3.65 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 3.36 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.29 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Kaczka pieczona zawiera 28.35 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
9.67 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 12.9 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 3.65 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|