(Kapary konserwowe)
Informacje ogólne na temat produktu Kapary w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 23 kcal |
Kalorie (kJ) | 96 kJ |
Białko | 2.36 g |
Tłuszcz | 0.86 g |
Węglowodany | 4.89 g |
Błonnik | 3.2 g |
Popiół | 8.04 g |
Woda | 83.85 g |
Kapary zawierają na 100 gramów:
23 kcal
(96 kJ),
2.36 g białka,
0.86 g tłuszczu
(w tym
0.233 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.063 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.304 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
4.89 g węglowodanów,
3.2 g błonnika,
8.04 g popiołu
oraz 83.85 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 4.89 g |
Cukry proste | 0.41 g |
Błonnik | 3.2 g |
Kapary zawierają na 100 gramów
4.89 g węglowodanów, w tym
0.41 g cukrów prostych, 3.2 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 40 mg |
Magnez | 33 mg |
Potas | 40 mg |
Fosfor | 10 mg |
Sód | 2348 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 1.67 mg |
Cynk | 0.32 mg |
Miedź | 0.374 mg |
Mangan | 0.078 mg |
Selen | 1.2 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Kapary na 100 g wynosi: 40 mg wapnia, 33 mg magnezu, 40 mg potasu, 10 mg fosforu, 2348 mg sodu, 1.67 mg żelaza, 0.32 mg cynku
, 0.374 mg miedzi, 0.078 mg manganu, 1.2 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 7 µg
|
Witamina A (IU) | 138 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 7 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
138 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.018 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.139 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.652 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 6.5 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.027 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.023 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 23 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 23 µg |
Foliany DFE | 23 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.018 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.139 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.652 mg witaminy B3 (niacyny), 6.5 mg witaminy B4 (cholina), 0.027 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.023 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 23 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 4.3 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Kapary wynosi 4.3 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Kapary to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Kapary zawierają na 100 gramów 24.6 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 83 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Kapary zawierają na 100 gramów
0 µg retinolu, 83 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.233 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0.001 g |
16:0 | 0.17 g |
18:0 | 0.036 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.063 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.004 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.057 g |
20:1 | 0.001 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.304 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.111 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.183 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.002 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.001 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kapary zawierają 0.86 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.233 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.063 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.304 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 48 g |
Możesz również polubić…
|