Nasiona kopru zawierają na 100 gramów 305 kcal (1276 kJ), 15.98 g białka, 14.54 g tłuszczu (w tym 0.73 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 9.41 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.01 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 55.17 g węglowodanów, 21.1 g błonnika, 6.62 g popiołu oraz 7.7 g wody.
Ziele angielskie zawiera na 100 gramów 263 kcal (1099 kJ), 6.09 g białka, 8.69 g tłuszczu (w tym 2.55 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.66 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 2.36 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 72.12 g węglowodanów, 21.6 g błonnika, 4.65 g popiołu oraz 8.46 g wody.
Koperek zawiera na 100 gramów 253 kcal (1059 kJ), 19.96 g białka, 4.36 g tłuszczu (w tym 0.234 g kwasów tłuszczowych nasyconych, ), 55.82 g węglowodanów, 13.6 g błonnika, 12.56 g popiołu oraz 7.3 g wody.
Anyż zawiera na 100 gramów 337 kcal (1411 kJ), 17.6 g białka, 15.9 g tłuszczu (w tym 0.586 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 9.78 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 3.15 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 50.02 g węglowodanów, 14.6 g błonnika, 6.95 g popiołu oraz 9.54 g wody.
Bazylia zawiera na 100 gramów 233 kcal (976 kJ), 22.98 g białka, 4.07 g tłuszczu (w tym 2.157 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.238 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.498 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 47.75 g węglowodanów, 37.7 g błonnika, 14.85 g popiołu oraz 10.35 g wody.
Liść laurowy zawiera na 100 gramów 313 kcal (1312 kJ), 7.61 g białka, 8.36 g tłuszczu (w tym 2.28 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.64 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 2.29 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 74.97 g węglowodanów, 26.3 g błonnika, 3.62 g popiołu oraz 5.44 g wody.
Kminek zawiera na 100 gramów 333 kcal (1393 kJ), 19.77 g białka, 14.59 g tłuszczu (w tym 0.62 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 7.125 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 3.272 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 49.9 g węglowodanów, 38 g błonnika, 5.87 g popiołu oraz 9.87 g wody.
Kardamon zawiera na 100 gramów 311 kcal (1303 kJ), 10.76 g białka, 6.7 g tłuszczu (w tym 0.68 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.87 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.43 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 68.47 g węglowodanów, 28 g błonnika, 5.78 g popiołu oraz 8.28 g wody.
Nasiona selera zawiera na 100 gramów 392 kcal (1641 kJ), 18.07 g białka, 25.27 g tłuszczu (w tym 2.19 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 15.93 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 3.72 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 41.35 g węglowodanów, 11.8 g błonnika, 9.27 g popiołu oraz 6.04 g wody.
Trybula zawiera na 100 gramów 237 kcal (990 kJ), 23.2 g białka, 3.9 g tłuszczu (w tym 0.169 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.399 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.8 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 49.1 g węglowodanów, 11.3 g błonnika, 16.6 g popiołu oraz 7.2 g wody.