Brokuły zawierają na 100 gramów 34 kcal (141 kJ), 2.82 g białka, 0.37 g tłuszczu (w tym 0.039 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.011 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.038 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 6.64 g węglowodanów, 2.6 g błonnika, 0.87 g popiołu oraz 89.3 g wody.
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów 22 kcal (92 kJ), 3.17 g białka, 0.49 g tłuszczu (w tym 0.05 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.026 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.13 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 2.85 g węglowodanów, 2.7 g błonnika, 0.93 g popiołu oraz 92.55 g wody.
Brukselka zawiera na 100 gramów 43 kcal (179 kJ), 3.38 g białka, 0.3 g tłuszczu (w tym 0.062 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.023 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.153 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 8.95 g węglowodanów, 3.8 g błonnika, 1.37 g popiołu oraz 86 g wody.
Burak liściowy zawiera na 100 gramów 19 kcal (79 kJ), 1.8 g białka, 0.2 g tłuszczu (w tym 0.03 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.04 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.07 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 3.74 g węglowodanów, 1.6 g błonnika, 1.6 g popiołu oraz 92.66 g wody.
Bakłażan zawiera na 100 gramów 25 kcal (104 kJ), 0.98 g białka, 0.18 g tłuszczu (w tym 0.034 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.016 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.076 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 5.88 g węglowodanów, 3 g błonnika, 0.66 g popiołu oraz 92.3 g wody.
Sałata zawiera na 100 gramów 15 kcal (62 kJ), 1.36 g białka, 0.15 g tłuszczu (w tym 0.02 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.006 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.082 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 2.87 g węglowodanów, 1.3 g błonnika, 0.62 g popiołu oraz 94.98 g wody.
Ziemniaki zawierają na 100 gramów 77 kcal (322 kJ), 2.05 g białka, 0.09 g tłuszczu (w tym 0.025 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.002 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.042 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 17.49 g węglowodanów, 2.1 g błonnika, 1.11 g popiołu oraz 79.25 g wody.
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów 70 kcal (295 kJ), 1.89 g białka, 0.14 g tłuszczu (w tym 0.035 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.003 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.059 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 15.9 g węglowodanów, 1.7 g błonnika, 1.1 g popiołu oraz 80.96 g wody.
Dynia zawiera na 100 gramów 26 kcal (109 kJ), 1 g białka, 0.1 g tłuszczu (w tym 0.052 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.013 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.005 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 6.5 g węglowodanów, 0.5 g błonnika, 0.8 g popiołu oraz 91.6 g wody.
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów 16 kcal (66 kJ), 0.68 g białka, 0.1 g tłuszczu (w tym 0.032 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.017 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.048 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 3.4 g węglowodanów, 1.6 g błonnika, 0.55 g popiołu oraz 95.27 g wody.