(Nasiona kolendry)
Informacje ogólne na temat produktu Kolendra w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 298 kcal |
Kalorie (kJ) | 1245 kJ |
Białko | 12.37 g |
Tłuszcz | 17.77 g |
Węglowodany | 54.99 g |
Błonnik | 41.9 g |
Popiół | 6.02 g |
Woda | 8.86 g |
Kolendra zawiera na 100 gramów:
298 kcal
(1245 kJ),
12.37 g białka,
17.77 g tłuszczu
(w tym
0.99 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
13.58 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
1.75 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
54.99 g węglowodanów,
41.9 g błonnika,
6.02 g popiołu
oraz 8.86 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 54.99 g |
Błonnik | 41.9 g |
Kolendra zawiera na 100 gramów
54.99 g węglowodanów, w tym
, 41.9 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 709 mg |
Magnez | 330 mg |
Potas | 1267 mg |
Fosfor | 409 mg |
Sód | 35 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 16.32 mg |
Cynk | 4.7 mg |
Miedź | 0.975 mg |
Mangan | 1.9 mg |
Selen | 26.2 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Kolendra na 100 g wynosi: 709 mg wapnia, 330 mg magnezu, 1267 mg potasu, 409 mg fosforu, 35 mg sodu, 16.32 mg żelaza, 4.7 mg cynku
, 0.975 mg miedzi, 1.9 mg manganu, 26.2 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.239 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.13 mg |
Witamina B9 (Foliany) | 0 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 0 µg |
Foliany DFE | 0 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.239 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.29 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 2.13 mg witaminy B3 (niacyny), 0 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 21 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Kolendra wynosi 21 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Kolendra to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
KAROTENOIDY
Kolendra zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.99 g |
14:0 | 0.02 g |
16:0 | 0.81 g |
18:0 | 0.11 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 13.58 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.1 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 13.48 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 1.75 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 1.75 g |
Kolendra zawiera 17.77 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.99 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 13.58 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.75 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Możesz również polubić…
|