Informacje ogólne na temat produktu Kurczak ze skórą pieczony w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 223 kcal |
Kalorie (kJ) | 933 kJ |
Białko | 23.97 g |
Tłuszcz | 13.39 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.86 g |
Woda | 62.1 g |
Kurczak ze skórą pieczony zawiera na 100 gramów:
223 kcal
(933 kJ),
23.97 g białka,
13.39 g tłuszczu
(w tym
3.74 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
5.4 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
2.92 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.86 g popiołu
oraz 62.1 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Kurczak ze skórą pieczony zawiera na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 12 mg |
Magnez | 20 mg |
Potas | 211 mg |
Fosfor | 179 mg |
Sód | 73 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 1.26 mg |
Cynk | 1.45 mg |
Miedź | 0.058 mg |
Mangan | 0.018 mg |
Selen | 23.6 µg |
Fluor | 14.7 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Kurczak ze skórą pieczony na 100 g wynosi: 12 mg wapnia, 20 mg magnezu, 211 mg potasu, 179 mg fosforu, 73 mg sodu, 1.26 mg żelaza, 1.45 mg cynku
, 0.058 mg miedzi, 0.018 mg manganu, 23.6 µg selenu, 14.7 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
oraz
83 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.057 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.143 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.418 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.918 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.35 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 5 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 5 µg |
Foliany DFE | 5 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.27 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.057 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.143 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 7.418 mg witaminy B3 (niacyny), 0.918 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.35 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 5 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.27 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Kurczak ze skórą pieczony wynosi 0 mg.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.403 g |
Kwas asparaginowy | 2.137 g |
Kwas glutaminowy | 3.497 g |
Seryna | 0.847g |
Kurczak ze skórą pieczony zawiera na 100 gramów 1.403 g alaniny, 2.137 g kwasu asparaginowego, 3.497 g kwasu glutaminowego, 0.847g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.929 g |
Histydyna | 0.701 g |
Izoleucyna | 1.191 g |
Leucyna | 1.739 g |
Lizyna | 1.945 g |
Metionina | 0.636 g |
Tryptofan | 0.266 g |
Treonina | 0.989 g |
Walina | 1.162 g |
Kurczak ze skórą pieczony zawiera na 100 gramów 0.929 g fenyloalaniny, 0.701 g histydyny, 1.191 g izoleucyny, 1.739 g leucyny, 1.945 g lizyny, 0.636 g metioniny , 0.266 g tryptofanu, 0.989 g treoniny oraz 1.162 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.506 g |
Cysteina | 0.32 g |
Glicyna | 1.574 g |
Prolina | 1.173 g |
Tyrozyna | 0.769 g |
Kurczak ze skórą pieczony zawiera na 100 gramów 1.506 g argininy, 0.32 g cysteiny, 1.574 g glicyny, 1.173 g proliny oraz 0.769 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 3.74 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0.02 g |
14:0 | 0.11 g |
16:0 | 2.76 g |
18:0 | 0.74 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 5.4 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.74 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 4.45 g |
20:1 | 0.14 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 2.92 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 2.55 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.12 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.11 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.01 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.03 g |
Kurczak ze skórą pieczony zawiera 13.39 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
3.74 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 5.4 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 2.92 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Możesz również polubić…
|