Liczba gramatyczna: Mnoga

Serca indycze gotowane lub duszone

Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 174 kcal (728 kJ), 24.88 g białka, 7.52 g tłuszczu (w tym 1.898 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.668 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.832 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 0 g węglowodanów, 0 g błonnika, 1.21 g popiołu oraz 67.15 g wody.

Podroby z indyka

Podroby z indyka zawierają na 100 gramów 124 kcal (518 kJ), 18.18 g białka, 5.09 g tłuszczu (w tym 1.452 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.016 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.425 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 0.07 g węglowodanów, 0 g błonnika, 1.13 g popiołu oraz 76.03 g wody.

Podroby z indyka gotowane lub duszone

Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 173 kcal (722 kJ), 26.44 g białka, 6.61 g tłuszczu (w tym 1.725 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.041 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.537 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 0 g węglowodanów, 0 g błonnika, 1.18 g popiołu oraz 66.65 g wody.

Żołądki indycze

Żołądki indycze zawierają na 100 gramów 111 kcal (463 kJ), 18.8 g białka, 3.37 g tłuszczu (w tym 0.929 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.795 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.708 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 0 g węglowodanów, 0 g błonnika, 0.93 g popiołu oraz 77.47 g wody.

Żołądki indycze gotowane lub duszone

Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 155 kcal (648 kJ), 26.45 g białka, 4.64 g tłuszczu (w tym 1.059 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.598 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.359 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 0 g węglowodanów, 0 g błonnika, 0.86 g popiołu oraz 69.22 g wody.

Serca indycze

Serca indycze zawierają na 100 gramów 140 kcal (586 kJ), 16.7 g białka, 7.44 g tłuszczu (w tym 1.923 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 2.045 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 2.153 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 0.4 g węglowodanów, 0 g błonnika, 0.99 g popiołu oraz 74.47 g wody.

Brokuły

Brokuły zawierają na 100 gramów 34 kcal (141 kJ), 2.82 g białka, 0.37 g tłuszczu (w tym 0.039 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.011 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.038 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 6.64 g węglowodanów, 2.6 g błonnika, 0.87 g popiołu oraz 89.3 g wody.

Ziemniaki

Ziemniaki zawierają na 100 gramów 77 kcal (322 kJ), 2.05 g białka, 0.09 g tłuszczu (w tym 0.025 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.002 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.042 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 17.49 g węglowodanów, 2.1 g błonnika, 1.11 g popiołu oraz 79.25 g wody.

Ziemniaki czerwone

Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów 70 kcal (295 kJ), 1.89 g białka, 0.14 g tłuszczu (w tym 0.035 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.003 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.059 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 15.9 g węglowodanów, 1.7 g błonnika, 1.1 g popiołu oraz 80.96 g wody.

Liście winogron

Liście winogron zawierają na 100 gramów 93 kcal (390 kJ), 5.6 g białka, 2.12 g tłuszczu (w tym 0.336 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.081 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.065 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych ), 17.31 g węglowodanów, 11 g błonnika, 1.65 g popiołu oraz 73.32 g wody.