(Margaryna do pieczenia o zawartości tłuszczu 80%)
Informacje ogólne na temat produktu Margaryna do pieczenia w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 717 kcal |
Kalorie (kJ) | 2999 kJ |
Białko | 0.16 g |
Tłuszcz | 80.71 g |
Węglowodany | 0.7 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.92 g |
Woda | 16.52 g |
Margaryna do pieczenia zawiera na 100 gramów:
717 kcal
(2999 kJ),
0.16 g białka,
80.71 g tłuszczu
(w tym
15.189 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
38.877 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
24.302 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.7 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.92 g popiołu
oraz 16.52 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.7 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Margaryna do pieczenia zawiera na 100 gramów
0.7 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 3 mg |
Magnez | 3 mg |
Potas | 18 mg |
Fosfor | 5 mg |
Sód | 751 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.06 mg |
Cynk | 0 mg |
Miedź | 0 mg |
Selen | 0 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Margaryna do pieczenia na 100 g wynosi: 3 mg wapnia, 3 mg magnezu, 18 mg potasu, 5 mg fosforu, 751 mg sodu, 0.06 mg żelaza, 0 mg cynku
, 0 mg miedzi, 0 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 819 µg
|
Witamina A (IU) | 3571 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 819 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
3571 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.037 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.023 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 12.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.009 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 1 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 1 µg |
Foliany DFE | 1 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.1 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.01 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.037 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.023 mg witaminy B3 (niacyny), 12.4 mg witaminy B4 (cholina), 0 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.009 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 1 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.1 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.2 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Margaryna do pieczenia wynosi 0.2 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Margaryna do pieczenia to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Margaryna do pieczenia zawiera na 100 gramów 93 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 768 µg |
Beta-karoten | 610 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Margaryna do pieczenia zawiera na 100 gramów
768 µg retinolu, 610 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 15.189 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0.046 g |
15:0 | 0.015 g |
16:0 | 8.431 g |
17:0 | 0.068 g |
18:0 | 6.173 g |
20:0 | 0.261 g |
22:0 | 0.109 g |
24:0 | 0.085 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 38.877 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.045 g |
17:1 | 0.023 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 38.675 g |
20:1 | 0.133 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
22:1 c | 0 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0.001 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 24.302 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 22.252 g |
18:2 CLAs | 0.027 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.703 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 2.04 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 1.957 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.083 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0.004 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.001 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.001 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:4 | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.006 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 14.89 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 14.187 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.703 g
|
Margaryna do pieczenia zawiera 80.71 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
15.189 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 38.877 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 24.302 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 14.89 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Kampesterol | 75 g |
Beta-sitosterol | 275 g |
Stygmasterol | 35 g |
Może Ci się również spodoba
|