Informacje ogólne na temat produktu Nasiona kopru włoskiego w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 345 kcal |
Kalorie (kJ) | 1443 kJ |
Białko | 15.8 g |
Tłuszcz | 14.87 g |
Węglowodany | 52.29 g |
Błonnik | 39.8 g |
Popiół | 8.22 g |
Woda | 8.81 g |
Nasiona kopru włoskiego zawiera na 100 gramów:
345 kcal
(1443 kJ),
15.8 g białka,
14.87 g tłuszczu
(w tym
0.48 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
9.91 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
1.69 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
52.29 g węglowodanów,
39.8 g błonnika,
8.22 g popiołu
oraz 8.81 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 52.29 g |
Błonnik | 39.8 g |
Nasiona kopru włoskiego zawiera na 100 gramów
52.29 g węglowodanów, w tym
, 39.8 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 1196 mg |
Magnez | 385 mg |
Potas | 1694 mg |
Fosfor | 487 mg |
Sód | 88 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 18.54 mg |
Cynk | 3.7 mg |
Miedź | 1.067 mg |
Mangan | 6.533 mg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Nasiona kopru włoskiego na 100 g wynosi: 1196 mg wapnia, 385 mg magnezu, 1694 mg potasu, 487 mg fosforu, 88 mg sodu, 18.54 mg żelaza, 3.7 mg cynku
, 1.067 mg miedzi, 6.533 mg manganu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 7 µg
|
Witamina A (IU) | 135 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 7 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
135 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.408 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.353 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.05 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.47 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.408 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.353 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 6.05 mg witaminy B3 (niacyny), 0.47 µg witaminy B6 (pirydoksyny) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 21 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Nasiona kopru włoskiego wynosi 21 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Nasiona kopru włoskiego to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
KAROTENOIDY
Nasiona kopru włoskiego zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.789 g |
Kwas asparaginowy | 1.833 g |
Kwas glutaminowy | 2.956 g |
Seryna | 0.9g |
Nasiona kopru włoskiego zawiera na 100 gramów 0.789 g alaniny, 1.833 g kwasu asparaginowego, 2.956 g kwasu glutaminowego, 0.9g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.647 g |
Histydyna | 0.331 g |
Izoleucyna | 0.695 g |
Leucyna | 0.996 g |
Lizyna | 0.758 g |
Metionina | 0.301 g |
Tryptofan | 0.253 g |
Treonina | 0.602 g |
Walina | 0.915 g |
Nasiona kopru włoskiego zawiera na 100 gramów 0.647 g fenyloalaniny, 0.331 g histydyny, 0.695 g izoleucyny, 0.996 g leucyny, 0.758 g lizyny, 0.301 g metioniny , 0.253 g tryptofanu, 0.602 g treoniny oraz 0.915 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.68 g |
Cysteina | 0.222 g |
Glicyna | 1.107 g |
Prolina | 0.9 g |
Tyrozyna | 0.41 g |
Nasiona kopru włoskiego zawiera na 100 gramów 0.68 g argininy, 0.222 g cysteiny, 1.107 g glicyny, 0.9 g proliny oraz 0.41 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.48 g |
16:0 | 0.48 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 9.91 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 9.91 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 1.69 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 1.69 g |
Nasiona kopru włoskiego zawiera 14.87 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.48 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 9.91 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.69 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Możesz również polubić…
|