Informacje ogólne na temat produktu Ocet jabłkowy w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 21 kcal |
Kalorie (kJ) | 90 kJ |
Białko | 0 g |
Tłuszcz | 0 g |
Węglowodany | 0.93 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.17 g |
Woda | 93.81 g |
Ocet jabłkowy zawiera na 100 gramów:
21 kcal
(90 kJ),
0 g białka,
0 g tłuszczu
(w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.93 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.17 g popiołu
oraz 93.81 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.93 g |
Cukry proste | 0.4 g |
Błonnik | 0 g |
Sacharoza | 0 g |
Glukoza | 0.1 g |
Fruktoza | 0.3 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Ocet jabłkowy zawiera na 100 gramów
0.93 g węglowodanów, w tym
0.4 g cukrów prostych, 0 g błonnika, 0 g sacharozy, 0.1 g glukozy, 0.3 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 7 mg |
Magnez | 5 mg |
Potas | 73 mg |
Fosfor | 8 mg |
Sód | 5 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.2 mg |
Cynk | 0.04 mg |
Miedź | 0.008 mg |
Mangan | 0.249 mg |
Selen | 0.1 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ocet jabłkowy na 100 g wynosi: 7 mg wapnia, 5 mg magnezu, 73 mg potasu, 8 mg fosforu, 5 mg sodu, 0.2 mg żelaza, 0.04 mg cynku
, 0.008 mg miedzi, 0.249 mg manganu, 0.1 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 0 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 0 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 0 µg |
Foliany DFE | 0 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0 mg witaminy B1 (tiaminy), 0 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0 mg witaminy B3 (niacyny), 0 mg witaminy B4 (cholina), 0 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 0 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ocet jabłkowy wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ocet jabłkowy to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Ocet jabłkowy zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ocet jabłkowy zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0 g |
Kwas asparaginowy | 0 g |
Kwas glutaminowy | 0 g |
Seryna | 0g |
Ocet jabłkowy zawiera na 100 gramów 0 g alaniny, 0 g kwasu asparaginowego, 0 g kwasu glutaminowego, 0g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0 g |
Histydyna | 0 g |
Izoleucyna | 0 g |
Leucyna | 0 g |
Lizyna | 0 g |
Metionina | 0 g |
Tryptofan | 0 g |
Treonina | 0 g |
Walina | 0 g |
Ocet jabłkowy zawiera na 100 gramów 0 g fenyloalaniny, 0 g histydyny, 0 g izoleucyny, 0 g leucyny, 0 g lizyny, 0 g metioniny , 0 g tryptofanu, 0 g treoniny oraz 0 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0 g |
Cysteina | 0 g |
Glicyna | 0 g |
Prolina | 0 g |
Tyrozyna | 0 g |
Ocet jabłkowy zawiera na 100 gramów 0 g argininy, 0 g cysteiny, 0 g glicyny, 0 g proliny oraz 0 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
16:0 | 0 g |
18:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Ocet jabłkowy zawiera 0 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 0 g |
Możesz również polubić…
|