Autor: jules (www.flickr.com/photos/stone-soup)na licencji CC BY 2.0, Flickr
(Ocet winny z czerwonego wina)
Informacje ogólne na temat produktu Ocet winny w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 19 kcal |
Kalorie (kJ) | 79 kJ |
Białko | 0.04 g |
Tłuszcz | 0 g |
Węglowodany | 0.27 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.17 g |
Woda | 94.47 g |
Ocet winny zawiera na 100 gramów:
19 kcal
(79 kJ),
0.04 g białka,
0 g tłuszczu
(w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
),
0.27 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.17 g popiołu
oraz 94.47 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.27 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Ocet winny zawiera na 100 gramów
0.27 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 6 mg |
Magnez | 4 mg |
Potas | 39 mg |
Fosfor | 8 mg |
Sód | 8 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.45 mg |
Cynk | 0.03 mg |
Miedź | 0.01 mg |
Mangan | 0.046 mg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ocet winny na 100 g wynosi: 6 mg wapnia, 4 mg magnezu, 39 mg potasu, 8 mg fosforu, 8 mg sodu, 0.45 mg żelaza, 0.03 mg cynku
, 0.01 mg miedzi, 0.046 mg manganu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.5 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ocet winny wynosi 0.5 mg.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Ocet winny zawiera 0 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
Możesz również polubić…
|