Informacje ogólne na temat produktu Papryka Jalapeno w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 29 kcal |
Kalorie (kJ) | 119 kJ |
Białko | 0.91 g |
Tłuszcz | 0.37 g |
Węglowodany | 6.5 g |
Błonnik | 2.8 g |
Popiół | 0.53 g |
Woda | 91.69 g |
Papryka Jalapeno zawiera na 100 gramów:
29 kcal
(119 kJ),
0.91 g białka,
0.37 g tłuszczu
(w tym
0.092 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.029 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.112 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
6.5 g węglowodanów,
2.8 g błonnika,
0.53 g popiołu
oraz 91.69 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 6.5 g |
Cukry proste | 4.12 g |
Błonnik | 2.8 g |
Sacharoza | 0 g |
Glukoza | 1.48 g |
Fruktoza | 2.63 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Papryka Jalapeno zawiera na 100 gramów
6.5 g węglowodanów, w tym
4.12 g cukrów prostych, 2.8 g błonnika, 0 g sacharozy, 1.48 g glukozy, 2.63 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 12 mg |
Magnez | 15 mg |
Potas | 248 mg |
Fosfor | 26 mg |
Sód | 3 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.25 mg |
Cynk | 0.14 mg |
Miedź | 0.046 mg |
Mangan | 0.097 mg |
Selen | 0.4 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Papryka Jalapeno na 100 g wynosi: 12 mg wapnia, 15 mg magnezu, 248 mg potasu, 26 mg fosforu, 3 mg sodu, 0.25 mg żelaza, 0.14 mg cynku
, 0.046 mg miedzi, 0.097 mg manganu, 0.4 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 54 µg
|
Witamina A (IU) | 1078 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 54 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
1078 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.28 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 7.5 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.315 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.419 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 27 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 27 µg |
Foliany DFE | 27 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.04 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.07 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.28 mg witaminy B3 (niacyny), 7.5 mg witaminy B4 (cholina), 0.315 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.419 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 27 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 118.6 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Papryka Jalapeno wynosi 118.6 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Papryka Jalapeno to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Papryka Jalapeno zawiera na 100 gramów 18.5 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 561 µg |
Alpha-karoten | 67 µg |
Kryptoksantyna | 105 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 861 µg |
Papryka Jalapeno zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 561 µg beta-karotenu, 67 µg alpha karotenu, 105 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 861 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.092 g |
4:0 | 0.004 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.002 g |
12:0 | 0.003 g |
14:0 | 0.008 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 0.052 g |
17:0 | 0.001 g |
18:0 | 0.016 g |
20:0 | 0.004 g |
22:0 | 0.003 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.029 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.003 g |
16:1 c | 0.003 g |
16:1 t | 0 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.025 g |
18:1 c | 0.025 g |
18:1 t | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
22:1 c | 0 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.112 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.062 g |
18:2 n-6 c,c | 0.062 g |
18:2 CLAs | 0 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.05 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:4 | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0 g
|
Papryka Jalapeno zawiera 0.37 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.092 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.029 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.112 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|