Informacje ogólne na temat produktu Papryka Poblano w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 281 kcal |
Kalorie (kJ) | 1176 kJ |
Białko | 11.86 g |
Tłuszcz | 8.2 g |
Węglowodany | 51.42 g |
Błonnik | 21.6 g |
Popiół | 5.89 g |
Woda | 22.63 g |
Papryka Poblano zawiera na 100 gramów:
281 kcal
(1176 kJ),
11.86 g białka,
8.2 g tłuszczu
(w tym
0.82 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.492 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
4.511 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
51.42 g węglowodanów,
21.6 g błonnika,
5.89 g popiołu
oraz 22.63 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 51.42 g |
Błonnik | 21.6 g |
Papryka Poblano zawiera na 100 gramów
51.42 g węglowodanów, w tym
, 21.6 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 61 mg |
Magnez | 113 mg |
Potas | 2411 mg |
Fosfor | 201 mg |
Sód | 43 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 10.93 mg |
Cynk | 1.42 mg |
Miedź | 0.508 mg |
Mangan | 1.279 mg |
Selen | 2.9 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Papryka Poblano na 100 g wynosi: 61 mg wapnia, 113 mg magnezu, 2411 mg potasu, 201 mg fosforu, 43 mg sodu, 10.93 mg żelaza, 1.42 mg cynku
, 0.508 mg miedzi, 1.279 mg manganu, 2.9 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 1022 µg
|
Witamina A (IU) | 20438 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 1022 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
20438 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.179 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 2.255 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.403 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.993 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 3.535 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 69 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 69 µg |
Foliany DFE | 69 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.179 mg witaminy B1 (tiaminy), 2.255 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 6.403 mg witaminy B3 (niacyny), 1.993 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 3.535 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 69 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 2 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Papryka Poblano wynosi 2 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Papryka Poblano to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
KAROTENOIDY
Papryka Poblano zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.476 g |
Kwas asparaginowy | 1.661 g |
Kwas glutaminowy | 1.532 g |
Seryna | 0.464g |
Papryka Poblano zawiera na 100 gramów 0.476 g alaniny, 1.661 g kwasu asparaginowego, 1.532 g kwasu glutaminowego, 0.464g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.361 g |
Histydyna | 0.232 g |
Izoleucyna | 0.373 g |
Leucyna | 0.605 g |
Lizyna | 0.515 g |
Metionina | 0.142 g |
Tryptofan | 0.155 g |
Treonina | 0.425 g |
Walina | 0.489 g |
Papryka Poblano zawiera na 100 gramów 0.361 g fenyloalaniny, 0.232 g histydyny, 0.373 g izoleucyny, 0.605 g leucyny, 0.515 g lizyny, 0.142 g metioniny , 0.155 g tryptofanu, 0.425 g treoniny oraz 0.489 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.554 g |
Cysteina | 0.219 g |
Glicyna | 0.425 g |
Prolina | 0.502 g |
Tyrozyna | 0.245 g |
Papryka Poblano zawiera na 100 gramów 0.554 g argininy, 0.219 g cysteiny, 0.425 g glicyny, 0.502 g proliny oraz 0.245 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.82 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0.082 g |
16:0 | 0.656 g |
18:0 | 0.082 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.492 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.41 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 4.511 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 4.265 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.164 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Papryka Poblano zawiera 8.2 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.82 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.492 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 4.511 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Możesz również polubić…
|