Informacje ogólne na temat produktu Papryka w proszku w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 282 kcal |
Kalorie (kJ) | 1181 kJ |
Białko | 14.14 g |
Tłuszcz | 12.89 g |
Węglowodany | 53.99 g |
Błonnik | 34.9 g |
Popiół | 7.74 g |
Woda | 11.24 g |
Papryka w proszku zawiera na 100 gramów:
282 kcal
(1181 kJ),
14.14 g białka,
12.89 g tłuszczu
(w tym
2.14 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.695 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
7.766 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
53.99 g węglowodanów,
34.9 g błonnika,
7.74 g popiołu
oraz 11.24 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 53.99 g |
Cukry proste | 10.34 g |
Błonnik | 34.9 g |
Sacharoza | 0.81 g |
Glukoza | 2.63 g |
Fruktoza | 6.71 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0.19 g |
Papryka w proszku zawiera na 100 gramów
53.99 g węglowodanów, w tym
10.34 g cukrów prostych, 34.9 g błonnika, 0.81 g sacharozy, 2.63 g glukozy, 6.71 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0.19 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 229 mg |
Magnez | 178 mg |
Potas | 2280 mg |
Fosfor | 314 mg |
Sód | 68 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 21.14 mg |
Cynk | 4.33 mg |
Miedź | 0.713 mg |
Mangan | 1.59 mg |
Selen | 6.3 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Papryka w proszku na 100 g wynosi: 229 mg wapnia, 178 mg magnezu, 2280 mg potasu, 314 mg fosforu, 68 mg sodu, 21.14 mg żelaza, 4.33 mg cynku
, 0.713 mg miedzi, 1.59 mg manganu, 6.3 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 2463 µg
|
Witamina A (IU) | 49254 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 2463 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
49254 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.33 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.23 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 10.06 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 51.5 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 2.51 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 2.141 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 49 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 49 µg |
Foliany DFE | 49 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.33 mg witaminy B1 (tiaminy), 1.23 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 10.06 mg witaminy B3 (niacyny), 51.5 mg witaminy B4 (cholina), 2.51 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 2.141 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 49 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.9 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Papryka w proszku wynosi 0.9 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Papryka w proszku to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 80.3 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Papryka w proszku zawiera na 100 gramów 80.3 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 26162 µg |
Alpha-karoten | 595 µg |
Kryptoksantyna | 6186 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 18944 µg |
Papryka w proszku zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 26162 µg beta-karotenu, 595 µg alpha karotenu, 6186 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 18944 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.64 g |
Kwas asparaginowy | 2.85 g |
Kwas glutaminowy | 2.26 g |
Seryna | 0.61g |
Hydroksyprolina | 0 g |
Papryka w proszku zawiera na 100 gramów 0.64 g alaniny, 2.85 g kwasu asparaginowego, 2.26 g kwasu glutaminowego, 0.61g seryny oraz 0 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.61 g |
Histydyna | 0.25 g |
Izoleucyna | 0.57 g |
Leucyna | 0.92 g |
Lizyna | 0.69 g |
Metionina | 0.2 g |
Tryptofan | 0.07 g |
Treonina | 0.49 g |
Walina | 0.75 g |
Papryka w proszku zawiera na 100 gramów 0.61 g fenyloalaniny, 0.25 g histydyny, 0.57 g izoleucyny, 0.92 g leucyny, 0.69 g lizyny, 0.2 g metioniny , 0.07 g tryptofanu, 0.49 g treoniny oraz 0.75 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.89 g |
Cysteina | 0.23 g |
Glicyna | 0.78 g |
Prolina | 2.31 g |
Tyrozyna | 0.38 g |
Papryka w proszku zawiera na 100 gramów 0.89 g argininy, 0.23 g cysteiny, 0.78 g glicyny, 2.31 g proliny oraz 0.38 g tyrozyny.
Papryka w proszku zawiera na 100 gramów 7.1 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 2.14 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0.068 g |
14:0 | 0.172 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 1.468 g |
17:0 | 0 g |
18:0 | 0.337 g |
20:0 | 0.047 g |
22:0 | 0.047 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.695 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.069 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 1.603 g |
18:1 c | 1.603 g |
18:1 t | 0 g |
20:1 | 0.023 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 7.766 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 7.314 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.453 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.453 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0 g
|
Papryka w proszku zawiera 12.89 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
2.14 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.695 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 7.766 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 175 g |
Możesz również polubić…
|