Informacje ogólne na temat produktu Pieprz biały w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 296 kcal |
Kalorie (kJ) | 1238 kJ |
Białko | 10.4 g |
Tłuszcz | 2.12 g |
Węglowodany | 68.61 g |
Błonnik | 26.2 g |
Popiół | 1.59 g |
Woda | 11.42 g |
Pieprz biały zawiera na 100 gramów:
296 kcal
(1238 kJ),
10.4 g białka,
2.12 g tłuszczu
(w tym
0.626 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.789 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.616 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
68.61 g węglowodanów,
26.2 g błonnika,
1.59 g popiołu
oraz 11.42 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 68.61 g |
Błonnik | 26.2 g |
Pieprz biały zawiera na 100 gramów
68.61 g węglowodanów, w tym
, 26.2 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 265 mg |
Magnez | 90 mg |
Potas | 73 mg |
Fosfor | 176 mg |
Sód | 5 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 14.31 mg |
Cynk | 1.13 mg |
Miedź | 0.91 mg |
Mangan | 4.3 mg |
Selen | 3.1 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Pieprz biały na 100 g wynosi: 265 mg wapnia, 90 mg magnezu, 73 mg potasu, 176 mg fosforu, 5 mg sodu, 14.31 mg żelaza, 1.13 mg cynku
, 0.91 mg miedzi, 4.3 mg manganu, 3.1 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.022 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.126 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.212 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.1 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 10 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 10 µg |
Foliany DFE | 10 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.022 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.126 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.212 mg witaminy B3 (niacyny), 0.1 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 10 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 21 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Pieprz biały wynosi 21 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Pieprz biały to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
KAROTENOIDY
Pieprz biały zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.626 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.789 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.616 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Pieprz biały zawiera 2.12 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.626 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.789 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.616 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Fitosterole | 55 g |
Może Ci się również spodoba
|