Informacje ogólne na temat produktu Pieprz cayenne w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 318 kcal |
Kalorie (kJ) | 1331 kJ |
Białko | 12.01 g |
Tłuszcz | 17.27 g |
Węglowodany | 56.63 g |
Błonnik | 27.2 g |
Popiół | 6.04 g |
Woda | 8.05 g |
Pieprz cayenne zawiera na 100 gramów:
318 kcal
(1331 kJ),
12.01 g białka,
17.27 g tłuszczu
(w tym
3.26 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
2.75 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
8.37 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
56.63 g węglowodanów,
27.2 g błonnika,
6.04 g popiołu
oraz 8.05 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 56.63 g |
Cukry proste | 10.34 g |
Błonnik | 27.2 g |
Pieprz cayenne zawiera na 100 gramów
56.63 g węglowodanów, w tym
10.34 g cukrów prostych, 27.2 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 148 mg |
Magnez | 152 mg |
Potas | 2014 mg |
Fosfor | 293 mg |
Sód | 30 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 7.8 mg |
Cynk | 2.48 mg |
Miedź | 0.373 mg |
Mangan | 2 mg |
Selen | 8.8 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Pieprz cayenne na 100 g wynosi: 148 mg wapnia, 152 mg magnezu, 2014 mg potasu, 293 mg fosforu, 30 mg sodu, 7.8 mg żelaza, 2.48 mg cynku
, 0.373 mg miedzi, 2 mg manganu, 8.8 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 2081 µg
|
Witamina A (IU) | 41610 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 2081 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
41610 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.328 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.919 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.701 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 51.5 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 2.45 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 106 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 106 µg |
Foliany DFE | 106 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.328 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.919 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 8.701 mg witaminy B3 (niacyny), 51.5 mg witaminy B4 (cholina), 2.45 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 106 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 76.4 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Pieprz cayenne wynosi 76.4 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Pieprz cayenne to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Pieprz cayenne zawiera na 100 gramów 80.3 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 21840 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 6252 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 13157 µg |
Pieprz cayenne zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 21840 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 6252 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 13157 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 3.26 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.03 g |
12:0 | 0.03 g |
14:0 | 0.09 g |
16:0 | 2.36 g |
18:0 | 0.49 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 2.75 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.24 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 2.51 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 8.37 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 7.71 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.66 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Pieprz cayenne zawiera 17.27 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
3.26 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 2.75 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 8.37 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 83 g |
Możesz również polubić…
|