Informacje ogólne na temat produktu Pieprz czarny w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 251 kcal |
Kalorie (kJ) | 1050 kJ |
Białko | 10.39 g |
Tłuszcz | 3.26 g |
Węglowodany | 63.95 g |
Błonnik | 25.3 g |
Popiół | 4.49 g |
Woda | 12.46 g |
Pieprz czarny zawiera na 100 gramów:
251 kcal
(1050 kJ),
10.39 g białka,
3.26 g tłuszczu
(w tym
1.392 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.739 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.998 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
63.95 g węglowodanów,
25.3 g błonnika,
4.49 g popiołu
oraz 12.46 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 63.95 g |
Cukry proste | 0.64 g |
Błonnik | 25.3 g |
Sacharoza | 0.02 g |
Glukoza | 0.24 g |
Fruktoza | 0.23 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0.15 g |
Pieprz czarny zawiera na 100 gramów
63.95 g węglowodanów, w tym
0.64 g cukrów prostych, 25.3 g błonnika, 0.02 g sacharozy, 0.24 g glukozy, 0.23 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0.15 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 443 mg |
Magnez | 171 mg |
Potas | 1329 mg |
Fosfor | 158 mg |
Sód | 20 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 9.71 mg |
Cynk | 1.19 mg |
Miedź | 1.33 mg |
Mangan | 12.753 mg |
Selen | 4.9 µg |
Fluor | 34.2 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Pieprz czarny na 100 g wynosi: 443 mg wapnia, 171 mg magnezu, 1329 mg potasu, 158 mg fosforu, 20 mg sodu, 9.71 mg żelaza, 1.19 mg cynku
, 1.33 mg miedzi, 12.753 mg manganu, 4.9 µg selenu, 34.2 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 27 µg
|
Witamina A (IU) | 547 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 27 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
547 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.108 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.143 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 11.3 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.399 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.291 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 17 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 17 µg |
Foliany DFE | 17 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.108 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.18 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.143 mg witaminy B3 (niacyny), 11.3 mg witaminy B4 (cholina), 1.399 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.291 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 17 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Pieprz czarny wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Pieprz czarny to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 163.7 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Pieprz czarny zawiera na 100 gramów 163.7 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 310 µg |
Alpha-karoten | 12 µg |
Kryptoksantyna | 25 µg |
Likopen | 20 µg |
Luteina | 454 µg |
Pieprz czarny zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 310 µg beta-karotenu, 12 µg alpha karotenu, 25 µg kryptoksantyny, 20 µg likopenu, 454 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.616 g |
Kwas asparaginowy | 1.413 g |
Kwas glutaminowy | 1.413 g |
Seryna | 0.409g |
Hydroksyprolina | 0 g |
Pieprz czarny zawiera na 100 gramów 0.616 g alaniny, 1.413 g kwasu asparaginowego, 1.413 g kwasu glutaminowego, 0.409g seryny oraz 0 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.446 g |
Histydyna | 0.159 g |
Izoleucyna | 0.366 g |
Leucyna | 1.014 g |
Lizyna | 0.244 g |
Metionina | 0.096 g |
Tryptofan | 0.058 g |
Treonina | 0.244 g |
Walina | 0.547 g |
Pieprz czarny zawiera na 100 gramów 0.446 g fenyloalaniny, 0.159 g histydyny, 0.366 g izoleucyny, 1.014 g leucyny, 0.244 g lizyny, 0.096 g metioniny , 0.058 g tryptofanu, 0.244 g treoniny oraz 0.547 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.308 g |
Cysteina | 0.138 g |
Glicyna | 0.441 g |
Prolina | 1.413 g |
Tyrozyna | 0.483 g |
Pieprz czarny zawiera na 100 gramów 0.308 g argininy, 0.138 g cysteiny, 0.441 g glicyny, 1.413 g proliny oraz 0.483 g tyrozyny.
Pieprz czarny zawiera na 100 gramów 8.9 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.392 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0.012 g |
8:0 | 0.102 g |
10:0 | 0.036 g |
12:0 | 0.093 g |
14:0 | 0.03 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 0.533 g |
17:0 | 0 g |
18:0 | 0.327 g |
20:0 | 0 g |
22:0 | 0 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.739 g |
14:1 | 0.016 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.077 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.647 g |
18:1 c | 0.647 g |
18:1 t | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.998 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.694 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.152 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.152 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.152 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0 g
|
Pieprz czarny zawiera 3.26 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.392 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.739 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.998 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 92 g |
Możesz również polubić…
|