Informacje ogólne na temat produktu Podroby z indyka gotowane lub duszone w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 173 kcal |
Kalorie (kJ) | 722 kJ |
Białko | 26.44 g |
Tłuszcz | 6.61 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.18 g |
Woda | 66.65 g |
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów:
173 kcal
(722 kJ),
26.44 g białka,
6.61 g tłuszczu
(w tym
1.725 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.041 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
1.537 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.18 g popiołu
oraz 66.65 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 18 mg |
Magnez | 25 mg |
Potas | 177 mg |
Fosfor | 249 mg |
Sód | 117 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 3.39 mg |
Cynk | 4.29 mg |
Miedź | 0.692 mg |
Mangan | 0.202 mg |
Selen | 71.1 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Podroby z indyka gotowane lub duszone na 100 g wynosi: 18 mg wapnia, 25 mg magnezu, 177 mg potasu, 249 mg fosforu, 117 mg sodu, 3.39 mg żelaza, 4.29 mg cynku
, 0.692 mg miedzi, 0.202 mg manganu, 71.1 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 4619 µg
|
Witamina A (IU) | 15397 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 4619 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
15397 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.171 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.543 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.647 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 155.6 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 2.332 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.546 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 303 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 303 µg |
Foliany DFE | 303 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 15.89 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.171 mg witaminy B1 (tiaminy), 1.543 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 8.647 mg witaminy B3 (niacyny), 155.6 mg witaminy B4 (cholina), 2.332 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.546 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 303 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 15.89 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Podroby z indyka gotowane lub duszone wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0 µg |
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Podroby z indyka gotowane lub duszone to 0 µg na 100g (w tym
0 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 4619 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów
4619 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.347 g |
Kwas asparaginowy | 1.905 g |
Kwas glutaminowy | 3.194 g |
Seryna | 1.05g |
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 1.347 g alaniny, 1.905 g kwasu asparaginowego, 3.194 g kwasu glutaminowego, 1.05g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.901 g |
Histydyna | 0.534 g |
Izoleucyna | 0.696 g |
Leucyna | 1.756 g |
Lizyna | 1.847 g |
Metionina | 0.618 g |
Tryptofan | 0.267 g |
Treonina | 0.885 g |
Walina | 0.862 g |
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 0.901 g fenyloalaniny, 0.534 g histydyny, 0.696 g izoleucyny, 1.756 g leucyny, 1.847 g lizyny, 0.618 g metioniny , 0.267 g tryptofanu, 0.885 g treoniny oraz 0.862 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.43 g |
Cysteina | 0.284 g |
Glicyna | 1.322 g |
Prolina | 1.485 g |
Tyrozyna | 0.774 g |
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 1.43 g argininy, 0.284 g cysteiny, 1.322 g glicyny, 1.485 g proliny oraz 0.774 g tyrozyny.
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 2.3 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.725 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.006 g |
12:0 | 0.019 g |
14:0 | 0.032 g |
15:0 | 0.007 g |
16:0 | 0.892 g |
17:0 | 0.016 g |
18:0 | 0.744 g |
20:0 | 0.005 g |
22:0 | 0.003 g |
24:0 | 0.001 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.041 g |
14:1 | 0.002 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.063 g |
16:1 c | 0.062 g |
16:1 t | 0.002 g |
17:1 | 0.003 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.951 g |
18:1 c | 0.918 g |
18:1 t | 0.033 g |
20:1 | 0.02 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0.001 g |
22:1 c | 0.001 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 1.537 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 1.084 g |
18:2 n-6 c,c | 1.071 g |
18:2 CLAs | 0.002 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.011 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.033 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.032 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.001 g |
18:4 | 0.006 g |
20:2 n-6 c,c | 0.011 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.014 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.014 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.306 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.01 g |
22:4 | 0.027 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.016 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.027 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.045 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.035 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.011 g
|
Podroby z indyka gotowane lub duszone zawierają 6.61 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.725 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.041 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.537 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.045 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|