Informacje ogólne na temat produktu Podroby z indyka w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 124 kcal |
Kalorie (kJ) | 518 kJ |
Białko | 18.18 g |
Tłuszcz | 5.09 g |
Węglowodany | 0.07 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.13 g |
Woda | 76.03 g |
Podroby z indyka zawierają na 100 gramów:
124 kcal
(518 kJ),
18.18 g białka,
5.09 g tłuszczu
(w tym
1.452 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.016 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
1.425 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.07 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.13 g popiołu
oraz 76.03 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.07 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Podroby z indyka zawierają na 100 gramów
0.07 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 18 mg |
Magnez | 22 mg |
Potas | 198 mg |
Fosfor | 223 mg |
Sód | 136 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 5.92 mg |
Cynk | 3.23 mg |
Miedź | 0.577 mg |
Mangan | 0.19 mg |
Selen | 49.3 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Podroby z indyka na 100 g wynosi: 18 mg wapnia, 22 mg magnezu, 198 mg potasu, 223 mg fosforu, 136 mg sodu, 5.92 mg żelaza, 3.23 mg cynku
, 0.577 mg miedzi, 0.19 mg manganu, 49.3 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 3939 µg
|
Witamina A (IU) | 13129 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 3939 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
13129 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.149 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.393 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.694 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 160 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 3.889 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.654 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 331 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 331 µg |
Foliany DFE | 331 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 13.06 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.149 mg witaminy B1 (tiaminy), 1.393 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 8.694 mg witaminy B3 (niacyny), 160 mg witaminy B4 (cholina), 3.889 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.654 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 331 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 13.06 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Podroby z indyka wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.8 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.8 µg |
Witamina D (IU) | 34 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Podroby z indyka to 0.8 µg na 100g (w tym
0.8 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 34 IU / 100g.
WITAMINA K
Podroby z indyka zawierają na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 3939 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Podroby z indyka zawierają na 100 gramów
3939 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.007 g |
Kwas asparaginowy | 1.424 g |
Kwas glutaminowy | 2.388 g |
Seryna | 0.785g |
Hydroksyprolina | 0.245 g |
Podroby z indyka zawierają na 100 gramów 1.007 g alaniny, 1.424 g kwasu asparaginowego, 2.388 g kwasu glutaminowego, 0.785g seryny oraz 0.245 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.674 g |
Histydyna | 0.399 g |
Izoleucyna | 0.52 g |
Leucyna | 1.313 g |
Lizyna | 1.381 g |
Metionina | 0.462 g |
Tryptofan | 0.199 g |
Treonina | 0.662 g |
Walina | 0.644 g |
Podroby z indyka zawierają na 100 gramów 0.674 g fenyloalaniny, 0.399 g histydyny, 0.52 g izoleucyny, 1.313 g leucyny, 1.381 g lizyny, 0.462 g metioniny , 0.199 g tryptofanu, 0.662 g treoniny oraz 0.644 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.069 g |
Cysteina | 0.213 g |
Glicyna | 0.988 g |
Prolina | 1.11 g |
Tyrozyna | 0.579 g |
Podroby z indyka zawierają na 100 gramów 1.069 g argininy, 0.213 g cysteiny, 0.988 g glicyny, 1.11 g proliny oraz 0.579 g tyrozyny.
Podroby z indyka zawierają na 100 gramów 2.7 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.452 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.004 g |
12:0 | 0.01 g |
14:0 | 0.026 g |
15:0 | 0.005 g |
16:0 | 0.779 g |
17:0 | 0.013 g |
18:0 | 0.584 g |
20:0 | 0.007 g |
22:0 | 0.016 g |
24:0 | 0.009 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.016 g |
14:1 | 0.003 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.064 g |
16:1 c | 0.062 g |
16:1 t | 0.002 g |
17:1 | 0.004 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.919 g |
18:1 c | 0.886 g |
18:1 t | 0.033 g |
20:1 | 0.019 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0.001 g |
22:1 c | 0.001 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0.007 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 1.425 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 1.033 g |
18:2 n-6 c,c | 1.019 g |
18:2 CLAs | 0.002 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.012 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.043 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.042 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.001 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0.013 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.014 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.014 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.251 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.005 g |
22:4 | 0.025 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.015 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.025 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.046 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.034 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.012 g
|
Podroby z indyka zawierają 5.09 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.452 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.016 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.425 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.046 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|