(Przyprawa curry w proszku)
Informacje ogólne na temat produktu Przyprawa curry w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 325 kcal |
Kalorie (kJ) | 1359 kJ |
Białko | 14.29 g |
Tłuszcz | 14.01 g |
Węglowodany | 55.83 g |
Błonnik | 53.2 g |
Popiół | 7.07 g |
Woda | 8.8 g |
Przyprawa curry zawiera na 100 gramów:
325 kcal
(1359 kJ),
14.29 g białka,
14.01 g tłuszczu
(w tym
1.648 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
8.782 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
3.056 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
55.83 g węglowodanów,
53.2 g błonnika,
7.07 g popiołu
oraz 8.8 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 55.83 g |
Cukry proste | 2.76 g |
Błonnik | 53.2 g |
Sacharoza | 0.62 g |
Glukoza | 1.14 g |
Fruktoza | 0.79 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0.21 g |
Przyprawa curry zawiera na 100 gramów
55.83 g węglowodanów, w tym
2.76 g cukrów prostych, 53.2 g błonnika, 0.62 g sacharozy, 1.14 g glukozy, 0.79 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0.21 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 525 mg |
Magnez | 255 mg |
Potas | 1170 mg |
Fosfor | 367 mg |
Sód | 52 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 19.1 mg |
Cynk | 4.7 mg |
Miedź | 1.2 mg |
Mangan | 8.3 mg |
Selen | 40.3 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Przyprawa curry na 100 g wynosi: 525 mg wapnia, 255 mg magnezu, 1170 mg potasu, 367 mg fosforu, 52 mg sodu, 19.1 mg żelaza, 4.7 mg cynku
, 1.2 mg miedzi, 8.3 mg manganu, 40.3 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 1 µg
|
Witamina A (IU) | 19 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 1 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
19 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.176 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.2 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.26 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 64.2 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.07 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.105 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 56 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 56 µg |
Foliany DFE | 56 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.176 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.2 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 3.26 mg witaminy B3 (niacyny), 64.2 mg witaminy B4 (cholina), 1.07 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.105 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 56 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0.7 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Przyprawa curry wynosi 0.7 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Przyprawa curry to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 99.8 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Przyprawa curry zawiera na 100 gramów 99.8 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 11 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Przyprawa curry zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 11 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.55 g |
Kwas asparaginowy | 1.79 g |
Kwas glutaminowy | 2.27 g |
Seryna | 0.39g |
Hydroksyprolina | 0 g |
Przyprawa curry zawiera na 100 gramów 0.55 g alaniny, 1.79 g kwasu asparaginowego, 2.27 g kwasu glutaminowego, 0.39g seryny oraz 0 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.58 g |
Histydyna | 0.29 g |
Izoleucyna | 0.63 g |
Leucyna | 0.89 g |
Lizyna | 0.7 g |
Metionina | 0.19 g |
Tryptofan | 0.11 g |
Treonina | 0.35 g |
Walina | 0.75 g |
Przyprawa curry zawiera na 100 gramów 0.58 g fenyloalaniny, 0.29 g histydyny, 0.63 g izoleucyny, 0.89 g leucyny, 0.7 g lizyny, 0.19 g metioniny , 0.11 g tryptofanu, 0.35 g treoniny oraz 0.75 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.89 g |
Cysteina | 0.2 g |
Glicyna | 0.79 g |
Prolina | 1.24 g |
Tyrozyna | 0.4 g |
Przyprawa curry zawiera na 100 gramów 0.89 g argininy, 0.2 g cysteiny, 0.79 g glicyny, 1.24 g proliny oraz 0.4 g tyrozyny.
Przyprawa curry zawiera na 100 gramów 28.8 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.648 g |
4:0 | 0.012 g |
6:0 | 0.038 g |
8:0 | 0.013 g |
10:0 | 0.013 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0.637 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 0.681 g |
17:0 | 0 g |
18:0 | 0.174 g |
20:0 | 0 g |
22:0 | 0 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 8.782 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.013 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 8.742 g |
18:1 c | 8.742 g |
18:1 t | 0 g |
20:1 | 0.013 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0.014 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 3.056 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 2.788 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.268 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.255 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.013 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0 g
|
Przyprawa curry zawiera 14.01 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.648 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 8.782 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 3.056 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|