(Rapini)
Informacje ogólne na temat produktu Rzepa brokułowa w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 22 kcal |
Kalorie (kJ) | 92 kJ |
Białko | 3.17 g |
Tłuszcz | 0.49 g |
Węglowodany | 2.85 g |
Błonnik | 2.7 g |
Popiół | 0.93 g |
Woda | 92.55 g |
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów:
22 kcal
(92 kJ),
3.17 g białka,
0.49 g tłuszczu
(w tym
0.05 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.026 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.13 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
2.85 g węglowodanów,
2.7 g błonnika,
0.93 g popiołu
oraz 92.55 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 2.85 g |
Cukry proste | 0.38 g |
Błonnik | 2.7 g |
Sacharoza | 0.11 g |
Glukoza | 0.1 g |
Fruktoza | 0.17 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów
2.85 g węglowodanów, w tym
0.38 g cukrów prostych, 2.7 g błonnika, 0.11 g sacharozy, 0.1 g glukozy, 0.17 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 108 mg |
Magnez | 22 mg |
Potas | 196 mg |
Fosfor | 73 mg |
Sód | 33 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 2.14 mg |
Cynk | 0.77 mg |
Miedź | 0.042 mg |
Mangan | 0.395 mg |
Selen | 1 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Rzepa brokułowa na 100 g wynosi: 108 mg wapnia, 22 mg magnezu, 196 mg potasu, 73 mg fosforu, 33 mg sodu, 2.14 mg żelaza, 0.77 mg cynku
, 0.042 mg miedzi, 0.395 mg manganu, 1 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 131 µg
|
Witamina A (IU) | 2622 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 131 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
2622 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.162 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.129 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.221 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 18.3 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.322 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.171 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 83 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 83 µg |
Foliany DFE | 83 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.162 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.129 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.221 mg witaminy B3 (niacyny), 18.3 mg witaminy B4 (cholina), 0.322 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.171 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 83 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 20.2 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Rzepa brokułowa wynosi 20.2 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Rzepa brokułowa to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 224 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów 224 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 1573 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 1121 µg |
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 1573 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 1121 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.124 g |
Kwas asparaginowy | 0.36 g |
Kwas glutaminowy | 0.549 g |
Seryna | 0.099g |
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów 0.124 g alaniny, 0.36 g kwasu asparaginowego, 0.549 g kwasu glutaminowego, 0.099g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.128 g |
Histydyna | 0.066 g |
Izoleucyna | 0.104 g |
Leucyna | 0.17 g |
Lizyna | 0.198 g |
Metionina | 0.048 g |
Tryptofan | 0.043 g |
Treonina | 0.106 g |
Walina | 0.153 g |
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów 0.128 g fenyloalaniny, 0.066 g histydyny, 0.104 g izoleucyny, 0.17 g leucyny, 0.198 g lizyny, 0.048 g metioniny , 0.043 g tryptofanu, 0.106 g treoniny oraz 0.153 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.172 g |
Cysteina | 0.039 g |
Glicyna | 0.123 g |
Prolina | 0.131 g |
Tyrozyna | 0.075 g |
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów 0.172 g argininy, 0.039 g cysteiny, 0.123 g glicyny, 0.131 g proliny oraz 0.075 g tyrozyny.
Rzepa brokułowa zawiera na 100 gramów 0.3 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.05 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
15:0 | 0 g |
16:0 | 0.043 g |
17:0 | 0 g |
18:0 | 0.006 g |
20:0 | 0 g |
22:0 | 0 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.026 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
17:1 | 0.017 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.009 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.13 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.017 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.113 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Rzepa brokułowa zawiera 0.49 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.05 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.026 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.13 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|