Informacje ogólne na temat produktu Rzodkiewka w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 16 kcal |
Kalorie (kJ) | 66 kJ |
Białko | 0.68 g |
Tłuszcz | 0.1 g |
Węglowodany | 3.4 g |
Błonnik | 1.6 g |
Popiół | 0.55 g |
Woda | 95.27 g |
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów:
16 kcal
(66 kJ),
0.68 g białka,
0.1 g tłuszczu
(w tym
0.032 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.017 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.048 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
3.4 g węglowodanów,
1.6 g błonnika,
0.55 g popiołu
oraz 95.27 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 3.4 g |
Cukry proste | 1.86 g |
Błonnik | 1.6 g |
Sacharoza | 0.1 g |
Glukoza | 1.05 g |
Fruktoza | 0.71 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Skrobia | 0 g |
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów
3.4 g węglowodanów, w tym
1.86 g cukrów prostych, 1.6 g błonnika, 0.1 g sacharozy, 1.05 g glukozy, 0.71 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy, 0 g skrobi
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 25 mg |
Magnez | 10 mg |
Potas | 233 mg |
Fosfor | 20 mg |
Sód | 39 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.34 mg |
Cynk | 0.28 mg |
Miedź | 0.05 mg |
Mangan | 0.069 mg |
Selen | 0.6 µg |
Fluor | 6 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Rzodkiewka na 100 g wynosi: 25 mg wapnia, 10 mg magnezu, 233 mg potasu, 20 mg fosforu, 39 mg sodu, 0.34 mg żelaza, 0.28 mg cynku
, 0.05 mg miedzi, 0.069 mg manganu, 0.6 µg selenu, 6 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 7 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
7 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.012 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.039 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.254 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 6.5 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.165 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.071 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 25 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 25 µg |
Foliany DFE | 25 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.012 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.039 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.254 mg witaminy B3 (niacyny), 6.5 mg witaminy B4 (cholina), 0.165 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.071 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 25 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 14.8 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Rzodkiewka wynosi 14.8 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Rzodkiewka to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 1.3 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów 1.3 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 4 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 10 µg |
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 4 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 10 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.026 g |
Kwas asparaginowy | 0.064 g |
Kwas glutaminowy | 0.157 g |
Seryna | 0.027g |
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów 0.026 g alaniny, 0.064 g kwasu asparaginowego, 0.157 g kwasu glutaminowego, 0.027g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.036 g |
Histydyna | 0.013 g |
Izoleucyna | 0.02 g |
Leucyna | 0.031 g |
Lizyna | 0.033 g |
Metionina | 0.01 g |
Tryptofan | 0.009 g |
Treonina | 0.023 g |
Walina | 0.035 g |
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów 0.036 g fenyloalaniny, 0.013 g histydyny, 0.02 g izoleucyny, 0.031 g leucyny, 0.033 g lizyny, 0.01 g metioniny , 0.009 g tryptofanu, 0.023 g treoniny oraz 0.035 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.038 g |
Cysteina | 0.01 g |
Glicyna | 0.026 g |
Prolina | 0.022 g |
Tyrozyna | 0.009 g |
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów 0.038 g argininy, 0.01 g cysteiny, 0.026 g glicyny, 0.022 g proliny oraz 0.009 g tyrozyny.
Rzodkiewka zawiera na 100 gramów 0.1 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.032 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
16:0 | 0.027 g |
18:0 | 0.004 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.017 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.017 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.048 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.017 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.031 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Rzodkiewka zawiera 0.1 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.032 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.017 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.048 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 7 g |
Możesz również polubić…
|