Informacje ogólne na temat produktu Sałata w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 15 kcal |
Kalorie (kJ) | 62 kJ |
Białko | 1.36 g |
Tłuszcz | 0.15 g |
Węglowodany | 2.87 g |
Błonnik | 1.3 g |
Popiół | 0.62 g |
Woda | 94.98 g |
Sałata zawiera na 100 gramów:
15 kcal
(62 kJ),
1.36 g białka,
0.15 g tłuszczu
(w tym
0.02 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.006 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.082 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
2.87 g węglowodanów,
1.3 g błonnika,
0.62 g popiołu
oraz 94.98 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 2.87 g |
Cukry proste | 0.78 g |
Błonnik | 1.3 g |
Sacharoza | 0 g |
Glukoza | 0.36 g |
Fruktoza | 0.43 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Skrobia | 0 g |
Sałata zawiera na 100 gramów
2.87 g węglowodanów, w tym
0.78 g cukrów prostych, 1.3 g błonnika, 0 g sacharozy, 0.36 g glukozy, 0.43 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy, 0 g skrobi
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 36 mg |
Magnez | 13 mg |
Potas | 194 mg |
Fosfor | 29 mg |
Sód | 28 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.86 mg |
Cynk | 0.18 mg |
Miedź | 0.029 mg |
Mangan | 0.25 mg |
Selen | 0.6 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Sałata na 100 g wynosi: 36 mg wapnia, 13 mg magnezu, 194 mg potasu, 29 mg fosforu, 28 mg sodu, 0.86 mg żelaza, 0.18 mg cynku
, 0.029 mg miedzi, 0.25 mg manganu, 0.6 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 370 µg
|
Witamina A (IU) | 7405 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 370 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
7405 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.375 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 13.6 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.134 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.09 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 38 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 38 µg |
Foliany DFE | 38 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.07 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.08 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.375 mg witaminy B3 (niacyny), 13.6 mg witaminy B4 (cholina), 0.134 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.09 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 38 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 9.2 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Sałata wynosi 9.2 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Sałata to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 126.3 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Sałata zawiera na 100 gramów 126.3 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 4443 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 1730 µg |
Sałata zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 4443 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 1730 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.056 g |
Kwas asparaginowy | 0.142 g |
Kwas glutaminowy | 0.182 g |
Seryna | 0.039g |
Sałata zawiera na 100 gramów 0.056 g alaniny, 0.142 g kwasu asparaginowego, 0.182 g kwasu glutaminowego, 0.039g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.055 g |
Histydyna | 0.022 g |
Izoleucyna | 0.084 g |
Leucyna | 0.079 g |
Lizyna | 0.084 g |
Metionina | 0.016 g |
Tryptofan | 0.009 g |
Treonina | 0.059 g |
Walina | 0.07 g |
Sałata zawiera na 100 gramów 0.055 g fenyloalaniny, 0.022 g histydyny, 0.084 g izoleucyny, 0.079 g leucyny, 0.084 g lizyny, 0.016 g metioniny , 0.009 g tryptofanu, 0.059 g treoniny oraz 0.07 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.071 g |
Cysteina | 0.016 g |
Glicyna | 0.057 g |
Prolina | 0.048 g |
Tyrozyna | 0.032 g |
Sałata zawiera na 100 gramów 0.071 g argininy, 0.016 g cysteiny, 0.057 g glicyny, 0.048 g proliny oraz 0.032 g tyrozyny.
Sałata zawiera na 100 gramów 0.2 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.02 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
16:0 | 0.018 g |
18:0 | 0.002 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.006 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.002 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.005 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.082 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.024 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.058 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Sałata zawiera 0.15 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.02 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.006 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.082 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 38 g |
Możesz również polubić…
|