Informacje ogólne na temat produktu Ser Brick w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 371 kcal |
Kalorie (kJ) | 1552 kJ |
Białko | 23.24 g |
Tłuszcz | 29.68 g |
Węglowodany | 2.79 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 3.18 g |
Woda | 41.11 g |
Ser Brick zawiera na 100 gramów:
371 kcal
(1552 kJ),
23.24 g białka,
29.68 g tłuszczu
(w tym
18.764 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
8.598 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.784 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
2.79 g węglowodanów,
0 g błonnika,
3.18 g popiołu
oraz 41.11 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 2.79 g |
Cukry proste | 0.51 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Brick zawiera na 100 gramów
2.79 g węglowodanów, w tym
0.51 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 674 mg |
Magnez | 24 mg |
Potas | 136 mg |
Fosfor | 451 mg |
Sód | 560 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.43 mg |
Cynk | 2.6 mg |
Miedź | 0.024 mg |
Mangan | 0.012 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Brick na 100 g wynosi: 674 mg wapnia, 24 mg magnezu, 136 mg potasu, 451 mg fosforu, 560 mg sodu, 0.43 mg żelaza, 2.6 mg cynku
, 0.024 mg miedzi, 0.012 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 292 µg
|
Witamina A (IU) | 1080 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 292 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
1080 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.014 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.351 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.118 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.288 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.065 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 20 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 20 µg |
Foliany DFE | 20 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.26 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.014 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.351 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.118 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.288 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.065 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 20 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.26 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Brick wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 22 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Brick to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 22 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Brick zawiera na 100 gramów 2.5 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 286 µg |
Beta-karoten | 76 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Brick zawiera na 100 gramów
286 µg retinolu, 76 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.67 g |
Kwas asparaginowy | 1.588 g |
Kwas glutaminowy | 5.515 g |
Seryna | 1.289g |
Ser Brick zawiera na 100 gramów 0.67 g alaniny, 1.588 g kwasu asparaginowego, 5.515 g kwasu glutaminowego, 1.289g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.231 g |
Histydyna | 0.823 g |
Izoleucyna | 1.137 g |
Leucyna | 2.244 g |
Lizyna | 2.124 g |
Metionina | 0.565 g |
Tryptofan | 0.324 g |
Treonina | 0.882 g |
Walina | 1.472 g |
Ser Brick zawiera na 100 gramów 1.231 g fenyloalaniny, 0.823 g histydyny, 1.137 g izoleucyny, 2.244 g leucyny, 2.124 g lizyny, 0.565 g metioniny , 0.324 g tryptofanu, 0.882 g treoniny oraz 1.472 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.874 g |
Cysteina | 0.131 g |
Glicyna | 0.437 g |
Prolina | 2.575 g |
Tyrozyna | 1.115 g |
Ser Brick zawiera na 100 gramów 0.874 g argininy, 0.131 g cysteiny, 0.437 g glicyny, 2.575 g proliny oraz 1.115 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 18.764 g |
4:0 | 0.914 g |
6:0 | 0.373 g |
8:0 | 0.299 g |
10:0 | 0.585 g |
12:0 | 0.482 g |
14:0 | 3.227 g |
16:0 | 8.655 g |
18:0 | 3.455 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 8.598 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.817 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 7.401 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.784 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.491 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.293 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Brick zawiera 29.68 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
18.764 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 8.598 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.784 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|