Informacje ogólne na temat produktu Ser Feta w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 264 kcal |
Kalorie (kJ) | 1103 kJ |
Białko | 14.21 g |
Tłuszcz | 21.28 g |
Węglowodany | 4.09 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 5.2 g |
Woda | 55.22 g |
Ser Feta zawiera na 100 gramów:
264 kcal
(1103 kJ),
14.21 g białka,
21.28 g tłuszczu
(w tym
14.946 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
4.623 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.591 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
4.09 g węglowodanów,
0 g błonnika,
5.2 g popiołu
oraz 55.22 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 4.09 g |
Cukry proste | 4.09 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Feta zawiera na 100 gramów
4.09 g węglowodanów, w tym
4.09 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 493 mg |
Magnez | 19 mg |
Potas | 62 mg |
Fosfor | 337 mg |
Sód | 917 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.65 mg |
Cynk | 2.88 mg |
Miedź | 0.032 mg |
Mangan | 0.028 mg |
Selen | 15 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Feta na 100 g wynosi: 493 mg wapnia, 19 mg magnezu, 62 mg potasu, 337 mg fosforu, 917 mg sodu, 0.65 mg żelaza, 2.88 mg cynku
, 0.032 mg miedzi, 0.028 mg manganu, 15 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 125 µg
|
Witamina A (IU) | 422 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 125 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
422 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.154 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.844 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.991 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.967 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.424 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 32 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 32 µg |
Foliany DFE | 32 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.69 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.154 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.844 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.991 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.967 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.424 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 32 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.69 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Feta wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.4 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.4 µg |
Witamina D (IU) | 16 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Feta to 0.4 µg na 100g (w tym
0.4 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 16 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Feta zawiera na 100 gramów 1.8 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 125 µg |
Beta-karoten | 3 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Feta zawiera na 100 gramów
125 µg retinolu, 3 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.639 g |
Kwas asparaginowy | 0.779 g |
Kwas glutaminowy | 2.421 g |
Seryna | 1.169g |
Ser Feta zawiera na 100 gramów 0.639 g alaniny, 0.779 g kwasu asparaginowego, 2.421 g kwasu glutaminowego, 1.169g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.675 g |
Histydyna | 0.397 g |
Izoleucyna | 0.803 g |
Leucyna | 1.395 g |
Lizyna | 1.219 g |
Metionina | 0.368 g |
Tryptofan | 0.2 g |
Treonina | 0.637 g |
Walina | 1.065 g |
Ser Feta zawiera na 100 gramów 0.675 g fenyloalaniny, 0.397 g histydyny, 0.803 g izoleucyny, 1.395 g leucyny, 1.219 g lizyny, 0.368 g metioniny , 0.2 g tryptofanu, 0.637 g treoniny oraz 1.065 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.47 g |
Cysteina | 0.083 g |
Glicyna | 0.097 g |
Prolina | 1.378 g |
Tyrozyna | 0.668 g |
Ser Feta zawiera na 100 gramów 0.47 g argininy, 0.083 g cysteiny, 0.097 g glicyny, 1.378 g proliny oraz 0.668 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 14.946 g |
4:0 | 0.775 g |
6:0 | 0.573 g |
8:0 | 0.546 g |
10:0 | 1.977 g |
12:0 | 1.159 g |
14:0 | 2.761 g |
16:0 | 5.151 g |
18:0 | 1.488 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 4.623 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.385 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 3.975 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.591 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.326 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.265 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Feta zawiera 21.28 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
14.946 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 4.623 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.591 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|