Informacje ogólne na temat produktu Ser kozi średni w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 364 kcal |
Kalorie (kJ) | 1523 kJ |
Białko | 21.58 g |
Tłuszcz | 29.84 g |
Węglowodany | 0.12 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 2.94 g |
Woda | 45.52 g |
Ser kozi średni zawiera na 100 gramów:
364 kcal
(1523 kJ),
21.58 g białka,
29.84 g tłuszczu
(w tym
20.639 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
6.808 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.709 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.12 g węglowodanów,
0 g błonnika,
2.94 g popiołu
oraz 45.52 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.12 g |
Cukry proste | 0.12 g |
Błonnik | 0 g |
Ser kozi średni zawiera na 100 gramów
0.12 g węglowodanów, w tym
0.12 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 298 mg |
Magnez | 29 mg |
Potas | 158 mg |
Fosfor | 375 mg |
Sód | 415 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 1.62 mg |
Cynk | 0.66 mg |
Miedź | 0.564 mg |
Mangan | 0.093 mg |
Selen | 3.8 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser kozi średni na 100 g wynosi: 298 mg wapnia, 29 mg magnezu, 158 mg potasu, 375 mg fosforu, 415 mg sodu, 1.62 mg żelaza, 0.66 mg cynku
, 0.564 mg miedzi, 0.093 mg manganu, 3.8 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 407 µg
|
Witamina A (IU) | 1464 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 407 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
1464 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.072 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.676 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.148 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.19 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.06 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 2 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 2 µg |
Foliany DFE | 2 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.22 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.072 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.676 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.148 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.19 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.06 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 2 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.22 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser kozi średni wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 22 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser kozi średni to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 22 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser kozi średni zawiera na 100 gramów 2.5 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 401 µg |
Beta-karoten | 77 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser kozi średni zawiera na 100 gramów
401 µg retinolu, 77 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.372 g |
Kwas asparaginowy | 1.072 g |
Kwas glutaminowy | 4.022 g |
Seryna | 0.829g |
Ser kozi średni zawiera na 100 gramów 0.372 g alaniny, 1.072 g kwasu asparaginowego, 4.022 g kwasu glutaminowego, 0.829g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.859 g |
Histydyna | 0.589 g |
Izoleucyna | 0.893 g |
Leucyna | 1.861 g |
Lizyna | 1.549 g |
Metionina | 0.575 g |
Tryptofan | 0.227 g |
Treonina | 0.805 g |
Walina | 1.485 g |
Ser kozi średni zawiera na 100 gramów 0.859 g fenyloalaniny, 0.589 g histydyny, 0.893 g izoleucyny, 1.861 g leucyny, 1.549 g lizyny, 0.575 g metioniny , 0.227 g tryptofanu, 0.805 g treoniny oraz 1.485 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.639 g |
Cysteina | 0.098 g |
Glicyna | 0.244 g |
Prolina | 2.612 g |
Tyrozyna | 0.842 g |
Ser kozi średni zawiera na 100 gramów 0.639 g argininy, 0.098 g cysteiny, 0.244 g glicyny, 2.612 g proliny oraz 0.842 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 20.639 g |
4:0 | 1.496 g |
6:0 | 0.656 g |
8:0 | 0.806 g |
10:0 | 2.879 g |
12:0 | 1.318 g |
14:0 | 3.026 g |
16:0 | 7.809 g |
18:0 | 2.648 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 6.808 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.709 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 6.099 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.709 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.709 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser kozi średni zawiera 29.84 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
20.639 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 6.808 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.709 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|