Informacje ogólne na temat produktu Ser Limburger w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 327 kcal |
Kalorie (kJ) | 1368 kJ |
Białko | 20.05 g |
Tłuszcz | 27.25 g |
Węglowodany | 0.49 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 3.79 g |
Woda | 48.42 g |
Ser Limburger zawiera na 100 gramów:
327 kcal
(1368 kJ),
20.05 g białka,
27.25 g tłuszczu
(w tym
16.746 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
8.606 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.495 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.49 g węglowodanów,
0 g błonnika,
3.79 g popiołu
oraz 48.42 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.49 g |
Cukry proste | 0.49 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Limburger zawiera na 100 gramów
0.49 g węglowodanów, w tym
0.49 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 497 mg |
Magnez | 21 mg |
Potas | 128 mg |
Fosfor | 393 mg |
Sód | 800 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.13 mg |
Cynk | 2.1 mg |
Miedź | 0.021 mg |
Mangan | 0.038 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Limburger na 100 g wynosi: 497 mg wapnia, 21 mg magnezu, 128 mg potasu, 393 mg fosforu, 800 mg sodu, 0.13 mg żelaza, 2.1 mg cynku
, 0.021 mg miedzi, 0.038 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 340 µg
|
Witamina A (IU) | 1155 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 340 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
1155 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.503 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.158 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.177 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.086 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 58 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 58 µg |
Foliany DFE | 58 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.04 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.08 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.503 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.158 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 1.177 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.086 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 58 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.04 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Limburger wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 20 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Limburger to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 20 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Limburger zawiera na 100 gramów 2.3 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 339 µg |
Beta-karoten | 15 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Limburger zawiera na 100 gramów
339 µg retinolu, 15 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.666 g |
Kwas asparaginowy | 1.477 g |
Kwas glutaminowy | 4.51 g |
Seryna | 1.144g |
Ser Limburger zawiera na 100 gramów 0.666 g alaniny, 1.477 g kwasu asparaginowego, 4.51 g kwasu glutaminowego, 1.144g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.116 g |
Histydyna | 0.578 g |
Izoleucyna | 1.219 g |
Leucyna | 2.093 g |
Lizyna | 1.675 g |
Metionina | 0.619 g |
Tryptofan | 0.289 g |
Treonina | 0.739 g |
Walina | 1.439 g |
Ser Limburger zawiera na 100 gramów 1.116 g fenyloalaniny, 0.578 g histydyny, 1.219 g izoleucyny, 2.093 g leucyny, 1.675 g lizyny, 0.619 g metioniny , 0.289 g tryptofanu, 0.739 g treoniny oraz 1.439 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.698 g |
Cysteina | 0.11 g |
Glicyna | 0.409 g |
Prolina | 2.439 g |
Tyrozyna | 1.197 g |
Ser Limburger zawiera na 100 gramów 0.698 g argininy, 0.11 g cysteiny, 0.409 g glicyny, 2.439 g proliny oraz 1.197 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 16.746 g |
4:0 | 0.803 g |
6:0 | 0.489 g |
8:0 | 0.275 g |
10:0 | 0.481 g |
12:0 | 0.87 g |
14:0 | 2.787 g |
16:0 | 7.401 g |
18:0 | 3.054 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 8.606 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 1.013 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 7.179 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.495 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.339 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.156 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Limburger zawiera 27.25 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
16.746 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 8.606 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.495 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|