Informacje ogólne na temat produktu Ser Monterey w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 373 kcal |
Kalorie (kJ) | 1562 kJ |
Białko | 24.48 g |
Tłuszcz | 30.28 g |
Węglowodany | 0.68 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 3.55 g |
Woda | 41.01 g |
Ser Monterey zawiera na 100 gramów:
373 kcal
(1562 kJ),
24.48 g białka,
30.28 g tłuszczu
(w tym
19.066 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
8.751 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.899 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.68 g węglowodanów,
0 g błonnika,
3.55 g popiołu
oraz 41.01 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.68 g |
Cukry proste | 0.5 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Monterey zawiera na 100 gramów
0.68 g węglowodanów, w tym
0.5 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 746 mg |
Magnez | 27 mg |
Potas | 81 mg |
Fosfor | 444 mg |
Sód | 600 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.72 mg |
Cynk | 3 mg |
Miedź | 0.032 mg |
Mangan | 0.011 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Monterey na 100 g wynosi: 746 mg wapnia, 27 mg magnezu, 81 mg potasu, 444 mg fosforu, 600 mg sodu, 0.72 mg żelaza, 3 mg cynku
, 0.032 mg miedzi, 0.011 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 198 µg
|
Witamina A (IU) | 769 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 198 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
769 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.015 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.39 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.093 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.21 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.079 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 18 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 18 µg |
Foliany DFE | 18 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.83 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.015 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.39 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.093 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.21 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.079 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 18 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.83 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Monterey wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.6 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.6 µg |
Witamina D (IU) | 22 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Monterey to 0.6 µg na 100g (w tym
0.6 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 22 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Monterey zawiera na 100 gramów 2.5 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 192 µg |
Beta-karoten | 78 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Monterey zawiera na 100 gramów
192 µg retinolu, 78 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.691 g |
Kwas asparaginowy | 1.573 g |
Kwas glutaminowy | 5.99 g |
Seryna | 1.431g |
Ser Monterey zawiera na 100 gramów 0.691 g alaniny, 1.573 g kwasu asparaginowego, 5.99 g kwasu glutaminowego, 1.431g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.289 g |
Histydyna | 0.859 g |
Izoleucyna | 1.519 g |
Leucyna | 2.344 g |
Lizyna | 2.037 g |
Metionina | 0.641 g |
Tryptofan | 0.315 g |
Treonina | 0.871 g |
Walina | 1.635 g |
Ser Monterey zawiera na 100 gramów 1.289 g fenyloalaniny, 0.859 g histydyny, 1.519 g izoleucyny, 2.344 g leucyny, 2.037 g lizyny, 0.641 g metioniny , 0.315 g tryptofanu, 0.871 g treoniny oraz 1.635 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.925 g |
Cysteina | 0.123 g |
Glicyna | 0.422 g |
Prolina | 2.759 g |
Tyrozyna | 1.182 g |
Ser Monterey zawiera na 100 gramów 0.925 g argininy, 0.123 g cysteiny, 0.422 g glicyny, 2.759 g proliny oraz 1.182 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 19.066 g |
4:0 | 0.982 g |
6:0 | 0.244 g |
8:0 | 0.306 g |
10:0 | 0.563 g |
12:0 | 0.398 g |
14:0 | 3.613 g |
16:0 | 7.763 g |
18:0 | 3.423 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 8.751 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.923 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 7.368 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.899 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.637 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.261 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Monterey zawiera 30.28 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
19.066 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 8.751 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.899 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|