(Ser Mozarella pełnotłusty)
Informacje ogólne na temat produktu Ser Mozzarella w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 300 kcal |
Kalorie (kJ) | 1254 kJ |
Białko | 22.17 g |
Tłuszcz | 22.35 g |
Węglowodany | 2.19 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 3.28 g |
Woda | 50.01 g |
Ser Mozzarella zawiera na 100 gramów:
300 kcal
(1254 kJ),
22.17 g białka,
22.35 g tłuszczu
(w tym
13.152 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
6.573 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.765 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
2.19 g węglowodanów,
0 g błonnika,
3.28 g popiołu
oraz 50.01 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 2.19 g |
Cukry proste | 1.03 g |
Błonnik | 0 g |
Sacharoza | 0.03 g |
Glukoza | 0.56 g |
Fruktoza | 0.15 g |
Laktoza | 0.07 g |
Maltoza | 0.08 g |
Galaktoza | 0.15 g |
Ser Mozzarella zawiera na 100 gramów
2.19 g węglowodanów, w tym
1.03 g cukrów prostych, 0 g błonnika, 0.03 g sacharozy, 0.56 g glukozy, 0.15 g fruktozy, 0.07 g laktozy, 0.08 g maltozy, 0.15 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 505 mg |
Magnez | 20 mg |
Potas | 76 mg |
Fosfor | 354 mg |
Sód | 627 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.44 mg |
Cynk | 2.92 mg |
Miedź | 0.011 mg |
Mangan | 0.03 mg |
Selen | 17 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Mozzarella na 100 g wynosi: 505 mg wapnia, 20 mg magnezu, 76 mg potasu, 354 mg fosforu, 627 mg sodu, 0.44 mg żelaza, 2.92 mg cynku
, 0.011 mg miedzi, 0.03 mg manganu, 17 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 179 µg
|
Witamina A (IU) | 676 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 179 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
676 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.283 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.104 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.141 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.037 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 7 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 7 µg |
Foliany DFE | 7 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 2.28 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.03 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.283 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.104 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.141 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.037 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 7 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 2.28 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Mozzarella wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.4 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.4 µg |
Witamina D (IU) | 16 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Mozzarella to 0.4 µg na 100g (w tym
0.4 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 16 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 2.3 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Ser Mozzarella zawiera na 100 gramów 2.3 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 174 µg |
Beta-karoten | 57 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Mozzarella zawiera na 100 gramów
174 µg retinolu, 57 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.707 g |
Kwas asparaginowy | 1.633 g |
Kwas glutaminowy | 4.458 g |
Seryna | 0.735g |
Ser Mozzarella zawiera na 100 gramów 0.707 g alaniny, 1.633 g kwasu asparaginowego, 4.458 g kwasu glutaminowego, 0.735g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.011 g |
Histydyna | 0.515 g |
Izoleucyna | 1.135 g |
Leucyna | 1.826 g |
Lizyna | 0.965 g |
Metionina | 0.515 g |
Tryptofan | 0.515 g |
Treonina | 0.983 g |
Walina | 1.322 g |
Ser Mozzarella zawiera na 100 gramów 1.011 g fenyloalaniny, 0.515 g histydyny, 1.135 g izoleucyny, 1.826 g leucyny, 0.965 g lizyny, 0.515 g metioniny , 0.515 g tryptofanu, 0.983 g treoniny oraz 1.322 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.515 g |
Cysteina | 0.115 g |
Glicyna | 0.515 g |
Prolina | 2.351 g |
Tyrozyna | 1.043 g |
Ser Mozzarella zawiera na 100 gramów 0.515 g argininy, 0.115 g cysteiny, 0.515 g glicyny, 2.351 g proliny oraz 1.043 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 13.152 g |
4:0 | 0.805 g |
6:0 | 0.446 g |
8:0 | 0.257 g |
10:0 | 0.582 g |
12:0 | 0.69 g |
14:0 | 2.189 g |
16:0 | 5.331 g |
18:0 | 2.442 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 6.573 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.597 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 5.649 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.765 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.393 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.372 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Mozzarella zawiera 22.35 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
13.152 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 6.573 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.765 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|