Informacje ogólne na temat produktu Ser Neufchatel w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 253 kcal |
Kalorie (kJ) | 1059 kJ |
Białko | 9.15 g |
Tłuszcz | 22.78 g |
Węglowodany | 3.59 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.37 g |
Woda | 63.11 g |
Ser Neufchatel zawiera na 100 gramów:
253 kcal
(1059 kJ),
9.15 g białka,
22.78 g tłuszczu
(w tym
12.79 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
5.784 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.97 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
3.59 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.37 g popiołu
oraz 63.11 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 3.59 g |
Cukry proste | 3.19 g |
Błonnik | 0 g |
Sacharoza | 0 g |
Glukoza | 0 g |
Fruktoza | 0 g |
Laktoza | 3.19 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Skrobia | 0.5 g |
Ser Neufchatel zawiera na 100 gramów
3.59 g węglowodanów, w tym
3.19 g cukrów prostych, 0 g błonnika, 0 g sacharozy, 0 g glukozy, 0 g fruktozy, 3.19 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy, 0.5 g skrobi
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 117 mg |
Magnez | 10 mg |
Potas | 152 mg |
Fosfor | 138 mg |
Sód | 334 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.13 mg |
Cynk | 0.82 mg |
Miedź | 0.027 mg |
Mangan | 0.011 mg |
Selen | 3 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Neufchatel na 100 g wynosi: 117 mg wapnia, 10 mg magnezu, 152 mg potasu, 138 mg fosforu, 334 mg sodu, 0.13 mg żelaza, 0.82 mg cynku
, 0.027 mg miedzi, 0.011 mg manganu, 3 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 241 µg
|
Witamina A (IU) | 841 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 241 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
841 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.022 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.155 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.21 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.575 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.041 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 14 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 14 µg |
Foliany DFE | 14 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.3 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.022 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.155 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.21 mg witaminy B3 (niacyny), 0.575 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.041 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 14 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.3 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Neufchatel wynosi 0 mg.
WITAMINA K
Witamina K | 1.7 µg
|
Witamina K2 (Menachinon-4) | 9.3 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Ser Neufchatel zawiera na 100 gramów 1.7 µg witaminy K.
W tym 9.3 µg witaminy K2 (menachinonu-4)
oraz 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 239 µg |
Beta-karoten | 27 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Ser Neufchatel zawiera na 100 gramów
239 µg retinolu, 27 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.283 g |
Kwas asparaginowy | 0.794 g |
Kwas glutaminowy | 2.013 g |
Seryna | 0.577g |
Hydroksyprolina | 0 g |
Ser Neufchatel zawiera na 100 gramów 0.283 g alaniny, 0.794 g kwasu asparaginowego, 2.013 g kwasu glutaminowego, 0.577g seryny oraz 0 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.448 g |
Histydyna | 0.27 g |
Izoleucyna | 0.501 g |
Leucyna | 1.013 g |
Lizyna | 0.875 g |
Metionina | 0.294 g |
Tryptofan | 0.106 g |
Treonina | 0.359 g |
Walina | 0.609 g |
Ser Neufchatel zawiera na 100 gramów 0.448 g fenyloalaniny, 0.27 g histydyny, 0.501 g izoleucyny, 1.013 g leucyny, 0.875 g lizyny, 0.294 g metioniny , 0.106 g tryptofanu, 0.359 g treoniny oraz 0.609 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.363 g |
Cysteina | 0.064 g |
Glicyna | 0.218 g |
Prolina | 1.027 g |
Tyrozyna | 0.468 g |
Ser Neufchatel zawiera na 100 gramów 0.363 g argininy, 0.064 g cysteiny, 0.218 g glicyny, 1.027 g proliny oraz 0.468 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 12.79 g |
4:0 | 0.609 g |
6:0 | 0.21 g |
8:0 | 0.242 g |
10:0 | 0.548 g |
12:0 | 0.607 g |
14:0 | 2.025 g |
15:0 | 0.209 g |
16:0 | 5.633 g |
17:0 | 0.119 g |
18:0 | 2.555 g |
20:0 | 0.033 g |
22:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 5.784 g |
14:1 | 0.161 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.297 g |
17:1 | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 5.326 g |
20:1 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.97 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.696 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.117 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.117 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.039 g |
Ser Neufchatel zawiera 22.78 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
12.79 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 5.784 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.97 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
Możesz również polubić…
|