(Ser pimento pasteryzowany)
Informacje ogólne na temat produktu Ser Pimento w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 375 kcal |
Kalorie (kJ) | 1571 kJ |
Białko | 22.13 g |
Tłuszcz | 31.2 g |
Węglowodany | 1.73 g |
Błonnik | 0.1 g |
Popiół | 5.84 g |
Woda | 39.08 g |
Ser Pimento zawiera na 100 gramów:
375 kcal
(1571 kJ),
22.13 g białka,
31.2 g tłuszczu
(w tym
19.663 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
8.937 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.988 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
1.73 g węglowodanów,
0.1 g błonnika,
5.84 g popiołu
oraz 39.08 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 1.73 g |
Cukry proste | 0.62 g |
Błonnik | 0.1 g |
Ser Pimento zawiera na 100 gramów
1.73 g węglowodanów, w tym
0.62 g cukrów prostych, 0.1 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 614 mg |
Magnez | 22 mg |
Potas | 162 mg |
Fosfor | 744 mg |
Sód | 915 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.42 mg |
Cynk | 2.98 mg |
Miedź | 0.033 mg |
Mangan | 0.016 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Pimento na 100 g wynosi: 614 mg wapnia, 22 mg magnezu, 162 mg potasu, 744 mg fosforu, 915 mg sodu, 0.42 mg żelaza, 2.98 mg cynku
, 0.033 mg miedzi, 0.016 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 244 µg
|
Witamina A (IU) | 1030 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 244 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
1030 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.027 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.354 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.078 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 34.7 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.485 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.071 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 8 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 8 µg |
Foliany DFE | 8 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.7 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.027 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.354 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.078 mg witaminy B3 (niacyny), 34.7 mg witaminy B4 (cholina), 0.485 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.071 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 8 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.7 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 2.3 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Pimento wynosi 2.3 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 22 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Pimento to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 22 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Pimento zawiera na 100 gramów 2.9 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 231 µg |
Beta-karoten | 150 µg |
Alpha-karoten | 12 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 18 µg |
Ser Pimento zawiera na 100 gramów
231 µg retinolu, 150 µg beta-karotenu, 12 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 18 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.555 g |
Kwas asparaginowy | 1.36 g |
Kwas glutaminowy | 4.592 g |
Seryna | 1.068g |
Ser Pimento zawiera na 100 gramów 0.555 g alaniny, 1.36 g kwasu asparaginowego, 4.592 g kwasu glutaminowego, 1.068g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.124 g |
Histydyna | 0.902 g |
Izoleucyna | 1.023 g |
Leucyna | 1.956 g |
Lizyna | 2.196 g |
Metionina | 0.572 g |
Tryptofan | 0.323 g |
Treonina | 0.718 g |
Walina | 1.325 g |
Ser Pimento zawiera na 100 gramów 1.124 g fenyloalaniny, 0.902 g histydyny, 1.023 g izoleucyny, 1.956 g leucyny, 2.196 g lizyny, 0.572 g metioniny , 0.323 g tryptofanu, 0.718 g treoniny oraz 1.325 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.926 g |
Cysteina | 0.142 g |
Glicyna | 0.364 g |
Prolina | 2.251 g |
Tyrozyna | 1.211 g |
Ser Pimento zawiera na 100 gramów 0.926 g argininy, 0.142 g cysteiny, 0.364 g glicyny, 2.251 g proliny oraz 1.211 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 19.663 g |
4:0 | 1.041 g |
6:0 | 0.355 g |
8:0 | 0.374 g |
10:0 | 0.641 g |
12:0 | 0.483 g |
14:0 | 3.206 g |
16:0 | 9.09 g |
18:0 | 3.79 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 8.937 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 1.026 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 7.499 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.988 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.606 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.382 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Pimento zawiera 31.2 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
19.663 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 8.937 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.988 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|