Informacje ogólne na temat produktu Ser pleśniowy niebieski w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 353 kcal |
Kalorie (kJ) | 1477 kJ |
Białko | 21.4 g |
Tłuszcz | 28.74 g |
Węglowodany | 2.34 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 5.11 g |
Woda | 42.41 g |
Ser pleśniowy niebieski zawiera na 100 gramów:
353 kcal
(1477 kJ),
21.4 g białka,
28.74 g tłuszczu
(w tym
18.669 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
7.778 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.8 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
2.34 g węglowodanów,
0 g błonnika,
5.11 g popiołu
oraz 42.41 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 2.34 g |
Cukry proste | 0.5 g |
Błonnik | 0 g |
Ser pleśniowy niebieski zawiera na 100 gramów
2.34 g węglowodanów, w tym
0.5 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 528 mg |
Magnez | 23 mg |
Potas | 256 mg |
Fosfor | 387 mg |
Sód | 1146 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.31 mg |
Cynk | 2.66 mg |
Miedź | 0.04 mg |
Mangan | 0.009 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser pleśniowy niebieski na 100 g wynosi: 528 mg wapnia, 23 mg magnezu, 256 mg potasu, 387 mg fosforu, 1146 mg sodu, 0.31 mg żelaza, 2.66 mg cynku
, 0.04 mg miedzi, 0.009 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 198 µg
|
Witamina A (IU) | 721 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 198 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
721 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.029 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.382 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.016 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.729 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.166 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 36 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 36 µg |
Foliany DFE | 36 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.22 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.029 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.382 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.016 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 1.729 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.166 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 36 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.22 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser pleśniowy niebieski wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 21 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser pleśniowy niebieski to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 21 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser pleśniowy niebieski zawiera na 100 gramów 2.4 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 192 µg |
Beta-karoten | 74 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser pleśniowy niebieski zawiera na 100 gramów
192 µg retinolu, 74 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.644 g |
Kwas asparaginowy | 1.436 g |
Kwas glutaminowy | 5.179 g |
Seryna | 1.12g |
Ser pleśniowy niebieski zawiera na 100 gramów 0.644 g alaniny, 1.436 g kwasu asparaginowego, 5.179 g kwasu glutaminowego, 1.12g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.087 g |
Histydyna | 0.758 g |
Izoleucyna | 1.124 g |
Leucyna | 1.919 g |
Lizyna | 1.852 g |
Metionina | 0.584 g |
Tryptofan | 0.312 g |
Treonina | 0.785 g |
Walina | 1.556 g |
Ser pleśniowy niebieski zawiera na 100 gramów 1.087 g fenyloalaniny, 0.758 g histydyny, 1.124 g izoleucyny, 1.919 g leucyny, 1.852 g lizyny, 0.584 g metioniny , 0.312 g tryptofanu, 0.785 g treoniny oraz 1.556 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.711 g |
Cysteina | 0.107 g |
Glicyna | 0.406 g |
Prolina | 2.1 g |
Tyrozyna | 1.295 g |
Ser pleśniowy niebieski zawiera na 100 gramów 0.711 g argininy, 0.107 g cysteiny, 0.406 g glicyny, 2.1 g proliny oraz 1.295 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 18.669 g |
4:0 | 0.658 g |
6:0 | 0.361 g |
8:0 | 0.247 g |
10:0 | 0.601 g |
12:0 | 0.491 g |
14:0 | 3.301 g |
16:0 | 9.153 g |
18:0 | 3.235 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 7.778 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.816 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 6.622 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.8 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.536 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.264 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser pleśniowy niebieski zawiera 28.74 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
18.669 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 7.778 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.8 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|