Informacje ogólne na temat produktu Ser Ricotta light w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 138 kcal |
Kalorie (kJ) | 578 kJ |
Białko | 11.39 g |
Tłuszcz | 7.91 g |
Węglowodany | 5.14 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.15 g |
Woda | 74.41 g |
Ser Ricotta light zawiera na 100 gramów:
138 kcal
(578 kJ),
11.39 g białka,
7.91 g tłuszczu
(w tym
4.927 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
2.314 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.26 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
5.14 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.15 g popiołu
oraz 74.41 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 5.14 g |
Cukry proste | 0.31 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Ricotta light zawiera na 100 gramów
5.14 g węglowodanów, w tym
0.31 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 272 mg |
Magnez | 15 mg |
Potas | 125 mg |
Fosfor | 183 mg |
Sód | 99 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.44 mg |
Cynk | 1.34 mg |
Miedź | 0.034 mg |
Mangan | 0.01 mg |
Selen | 16.7 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Ricotta light na 100 g wynosi: 272 mg wapnia, 15 mg magnezu, 125 mg potasu, 183 mg fosforu, 99 mg sodu, 0.44 mg żelaza, 1.34 mg cynku
, 0.034 mg miedzi, 0.01 mg manganu, 16.7 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 107 µg
|
Witamina A (IU) | 384 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 107 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
384 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.021 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.185 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.078 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 16.3 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.242 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.02 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 13 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 13 µg |
Foliany DFE | 13 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.29 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.021 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.185 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.078 mg witaminy B3 (niacyny), 16.3 mg witaminy B4 (cholina), 0.242 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.02 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 13 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.29 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Ricotta light wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.1 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.1 µg |
Witamina D (IU) | 6 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Ricotta light to 0.1 µg na 100g (w tym
0.1 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 6 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Ricotta light zawiera na 100 gramów 0.7 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 105 µg |
Beta-karoten | 20 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Ricotta light zawiera na 100 gramów
105 µg retinolu, 20 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.505 g |
Kwas asparaginowy | 1.007 g |
Kwas glutaminowy | 2.474 g |
Seryna | 0.582g |
Ser Ricotta light zawiera na 100 gramów 0.505 g alaniny, 1.007 g kwasu asparaginowego, 2.474 g kwasu glutaminowego, 0.582g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.562 g |
Histydyna | 0.464 g |
Izoleucyna | 0.596 g |
Leucyna | 1.235 g |
Lizyna | 1.353 g |
Metionina | 0.284 g |
Tryptofan | 0.127 g |
Treonina | 0.523 g |
Walina | 0.7 g |
Ser Ricotta light zawiera na 100 gramów 0.562 g fenyloalaniny, 0.464 g histydyny, 0.596 g izoleucyny, 1.235 g leucyny, 1.353 g lizyny, 0.284 g metioniny , 0.127 g tryptofanu, 0.523 g treoniny oraz 0.7 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.639 g |
Cysteina | 0.1 g |
Glicyna | 0.298 g |
Prolina | 1.078 g |
Tyrozyna | 0.596 g |
Ser Ricotta light zawiera na 100 gramów 0.639 g argininy, 0.1 g cysteiny, 0.298 g glicyny, 1.078 g proliny oraz 0.596 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 4.927 g |
4:0 | 0.254 g |
6:0 | 0.065 g |
8:0 | 0.073 g |
10:0 | 0.151 g |
12:0 | 0.105 g |
14:0 | 0.808 g |
16:0 | 2.442 g |
18:0 | 0.866 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 2.314 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.277 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 1.92 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.26 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.19 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.07 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Ricotta light zawiera 7.91 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
4.927 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 2.314 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.26 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|