Informacje ogólne na temat produktu Ser Ricotta w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 174 kcal |
Kalorie (kJ) | 728 kJ |
Białko | 11.26 g |
Tłuszcz | 12.98 g |
Węglowodany | 3.04 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.02 g |
Woda | 71.7 g |
Ser Ricotta zawiera na 100 gramów:
174 kcal
(728 kJ),
11.26 g białka,
12.98 g tłuszczu
(w tym
8.295 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
3.627 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.385 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
3.04 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.02 g popiołu
oraz 71.7 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 3.04 g |
Cukry proste | 0.27 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Ricotta zawiera na 100 gramów
3.04 g węglowodanów, w tym
0.27 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 207 mg |
Magnez | 11 mg |
Potas | 105 mg |
Fosfor | 158 mg |
Sód | 84 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.38 mg |
Cynk | 1.16 mg |
Miedź | 0.021 mg |
Mangan | 0.006 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Ricotta na 100 g wynosi: 207 mg wapnia, 11 mg magnezu, 105 mg potasu, 158 mg fosforu, 84 mg sodu, 0.38 mg żelaza, 1.16 mg cynku
, 0.021 mg miedzi, 0.006 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 120 µg
|
Witamina A (IU) | 445 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 120 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
445 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.013 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.195 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.104 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 17.5 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.213 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.043 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 12 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 12 µg |
Foliany DFE | 12 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.34 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.013 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.195 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.104 mg witaminy B3 (niacyny), 17.5 mg witaminy B4 (cholina), 0.213 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.043 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 12 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.34 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Ricotta wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.2 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.2 µg |
Witamina D (IU) | 10 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Ricotta to 0.2 µg na 100g (w tym
0.2 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 10 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Ricotta zawiera na 100 gramów 1.1 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 117 µg |
Beta-karoten | 33 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Ricotta zawiera na 100 gramów
117 µg retinolu, 33 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.499 g |
Kwas asparaginowy | 0.995 g |
Kwas glutaminowy | 2.446 g |
Seryna | 0.575g |
Ser Ricotta zawiera na 100 gramów 0.499 g alaniny, 0.995 g kwasu asparaginowego, 2.446 g kwasu glutaminowego, 0.575g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.556 g |
Histydyna | 0.459 g |
Izoleucyna | 0.589 g |
Leucyna | 1.221 g |
Lizyna | 1.338 g |
Metionina | 0.281 g |
Tryptofan | 0.125 g |
Treonina | 0.517 g |
Walina | 0.692 g |
Ser Ricotta zawiera na 100 gramów 0.556 g fenyloalaniny, 0.459 g histydyny, 0.589 g izoleucyny, 1.221 g leucyny, 1.338 g lizyny, 0.281 g metioniny , 0.125 g tryptofanu, 0.517 g treoniny oraz 0.692 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.632 g |
Cysteina | 0.099 g |
Glicyna | 0.295 g |
Prolina | 1.066 g |
Tyrozyna | 0.589 g |
Ser Ricotta zawiera na 100 gramów 0.632 g argininy, 0.099 g cysteiny, 0.295 g glicyny, 1.066 g proliny oraz 0.589 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 8.295 g |
4:0 | 0.574 g |
6:0 | 0.093 g |
8:0 | 0.119 g |
10:0 | 0.229 g |
12:0 | 0.158 g |
14:0 | 1.364 g |
16:0 | 4.057 g |
18:0 | 1.281 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 3.627 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.532 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 2.872 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.385 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.273 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.112 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Ricotta zawiera 12.98 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
8.295 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 3.627 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.385 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|